Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

BANKET

De Brakke Grond opent op vrijdag 20 september het culturele seizoen met een knal met 'BANKET'. Een voorproefje van ons nieuwe seizoen met performance, fotografie, circus, muziek, pintjes en een eetbare installatie.

BANKET

Data
vr 20 sep18:00 - 23:30
Locatie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
Toon in Google Maps

Vol programma

Op 20 september krijg je vooraf aan de voorstelling een tour door onze foto-expositie .tiff 2024 i.s.m. FOMU. Nadat onze gloednieuwe directeur Eva Vereecke zich heeft voorgesteld, kan je naar Beyond the Edge. In deze voorstelling van danser en circusmaker Piet Van Dycke, die hij maakte onder de vleugels van het Leuvense gezelschap fABULEUS, zie je 8 jongeren tussen de 13 en 24 jaar bewegen met een levensgrote installatie van ladders. Samen verkennen ze de uitersten en testen ze hoe ver ze elkaar kunnen brengen. Fysieke afhankelijkheid was nooit eerder zo spannend.

Na de voorstelling is er volop gelegenheid om te proosten en te dansen, met een muzikale mystery guest en dj. In de foyer vind je een eetbare scenografische installatie het Banquet van Jolien Van Dijk en Kato Trappers. In een wereld waar de grens tussen gastronomie en kunst vervaagt, werd het Banquet geboren. En als bezoeker ben jij meer dan een tafelgast, namelijk een personage in een verhaal dat zich ontvouwt op het podium van eetbare verbeelding, en zichzelf even vluchtig weer verteert. Op is op.

BANKET

Data
vr 20 sep18:00 - 23:30
Locatie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
Toon in Google Maps