Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID

Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID brengt elke twee jaar de lanen van Amsterdam-Zuid tot leven met verrassende kunstwerken. De achtste editie van ARTZUID keert in 2023 terug naar stadsdeel zuid.

Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID

Beelden in Amsterdam Zuid

ARTZUID zet in 'de Tuin van Amsterdam Zuid' moderne en hedendaagse figuratieve kunst naast elkaar, afgewisseld met ruimtelijke installaties die de beeldenroute meer dan ooit het karakter geven van een belevingstentoonstelling. Meer informatie over het programma vindt u hier.

Veilige route

Voor ARTZUID is een eenrichtingswandelroute ontwikkeld en de sculpturen worden op minimaal 50 meter afstand van elkaar geplaatst. De 5 km lange route loopt over de Apollolaan en de Minervalaan met uitlopers naar de Zuidas, de Churchilllaan en het Stadionplein.

Rondleidingen

Kijk voor meer informatie op de website van ARTZUID of bezoek het informatiepaviljoen aan de Minervalaan 1 (dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur). Hier vind je een plattegrond, catalogus, lekkere koffie en frisdrank en iets te eten.

Kijk voor meer informatie op de website van ARTZUID of ga langs bij het informatiepaviljoen op Minervalaan 1 (dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend). Hier kun je terecht voor een plattegrond, catalogus, heerlijke koffie en frisdranken en iets te eten. 

Iedere zaterdag en zondag om 13.00 uur vindt de ARTZUID groepsrondleiding plaats. Ook kun je een privé rondleiding boeken op een dag en tijd naar keuze voor je eigen gezelschap. Bekijk alle mogelijkheden voor rondleidingen onder ARTZUID rondleidingen.

Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID