Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID

Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID brengt elke twee jaar de lanen van Amsterdam-Zuid tot leven met verrassende kunstwerken. De achtste editie van ARTZUID keert in 2023 terug naar Stadsdeel Zuid.

Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID

Locatie
Diverse locaties in Amsterdam Zuid
Museumplein
1071 RK Amsterdam

Beelden in Amsterdam Zuid

ARTZUID zet in 'de Tuin van Amsterdam Zuid' moderne en hedendaagse figuratieve kunst naast elkaar, afgewisseld met ruimtelijke installaties die de beeldenroute meer dan ooit het karakter geven van een belevingstentoonstelling. Deze achtste editie is vooral ook gericht op jongeren.

Kijk voor meer informatie op de website van ARTZUID of bezoek het informatiepaviljoen aan de Minervalaan 1 (dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur). Informatiepaviljoen t.o. Minervalaan 1 is de routekaart en catalogus verkrijgbaar.

Rondleidingen

Iedere zaterdag en zondag om 13.00 uur vindt de ARTZUID groepsrondleiding plaats. Ook kun je een privé rondleiding boeken op een dag en tijd naar keuze voor je eigen gezelschap. Bekijk alle mogelijkheden voor rondleidingen onder ARTZUID rondleidingen.

De achtste editie

De achtste editie van de tweejaarlijkse beeldententoonstelling ARTZUID in Amsterdam-Zuid vindt plaats van zaterdag 20 mei tot en met zondag 24 september 2023. De 2 km lange route van de Amsterdam Sculptuur Biënnale loopt over de Apollolaan en de Minervalaan. Onder de titel ‘Transfer’ staan op Berlages lanen in Amsterdam Zuid vijftig beelden van kunstenaars uit de stromingen (Neo)-Popart, Arte Povera en Nouveau Realisme. Tien kunstenaars kregen een opdracht om nieuw werk te maken, onder wie de bekende Amsterdamse streetartist Frankey, de overige beelden zijn in bruikleen genomen. De door curator Jasper Krabbé samengestelde selectie van 50 kunstwerken representeert een mix van internationaal bekende kunstenaars en jong talent en is er vooral op gericht de jeugd aan te spreken. 

Jeugd aanspreken

Kunstenaar en curator van ARTZUID 2023 Jasper Krabbé, zelf in de jaren ’80 begonnen op straat als graffitischrijver JAZ, wil met een kleurrijke tentoonstelling vooral ook jongeren aanspreken. Bij de selectie van de beelden koos hij daarom voor kunst die dicht bij hun belevingswereld ligt.

Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID

Locatie
Diverse locaties in Amsterdam Zuid
Museumplein
1071 RK Amsterdam