Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Pont 13

In de Houthavens van Amsterdam ligt Pont 13. Op deze tot bar-restaurant verbouwde pont geniet je van heerlijke gerechten van de houtskoolgrill en een indrukwekkend uitzicht op de Amsterdamse havens.

Van oud ijzer tot restaurant

Bar-Restaurant Pont 13 is gebouwd in 1927. Tot eind jaren negentig werd hij gebruikt voor het vervoer van voetgangers en motorvoertuigen over het IJ. Daarna is hij verkocht door het gemeentelijk vervoerbedrijf en gebruikt voor vrachttransport richting IJburg. Na wat omzwervingen werd hij uiteindelijk in Zaandam te koop aangeboden als 'oud ijzer'.

Gered van de sloop werd Pont 13 verbouwd tot bar-restaurant. Sinds 2005 heeft Pont13 een ligplaats in de Houthavens van Amsterdam. Een bijzondere locatie, met een prachtig uitzicht op de Amsterdamse havens, nieuwe architectuur en schepen van alle soorten en maten.

Eten op een pont in Amsterdam

Pont 13 heeft een originele Europese keuken met gerechten van de houtskoolgrill. De combinatie van het robuuste decor van de veerpont, het indrukwekkende uitzicht en goed eten maken Pont 13 een heerlijke plek om te zijn, met een relaxte sfeer en vriendelijke service. Pont 13 ligt aan het water en is ook bereikbaar met de boot.

Let op: het restaurant kan gesloten zijn wegens besloten feesten, check daarom altijd even de openingstijden via de website.