Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Luxembourg

Wie een beetje de weg kent in Amsterdam, kent Luxembourg op het Spui. In de ruime zaak komen veel mensen die in de buurt op de grachten werken, waaronder uitgevers en schrijvers. Het is een plek om lekker lang te blijven hangen: met een perfecte espresso, een smakelijke salade of een goed glas wijn.

Sinds 1987

Café Luxembourg opende haar deuren eind jaren ’80, was meteen al een begrip en eervol opgenomen in het selecte groepje Grand Cafés in de Amsterdamse binnenstad. Het interieur is gebaseerd op Parijse cafés en bistro’s van weleer. De grote ruimte met serre vol art deco details, heeft stemmige kleuren en smaakvolle meubels. 

De klassieke keuken is afgeleid van de authentieke Franse brasserie, vernieuwd en geperfectioneerd met inspiratie uit Nederland. Niet te overtreffen favoriet is natuurlijk de Croquet van Holtkamp, waar liefhebbers van heinde en verre voor komen. Een prima plek dus voor een lunchpauze tijdens het struinen door de Amsterdamse straatjes. Gezellig even een drankje doen of uitgebreid dineren, het kan hier allemaal.