Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Concert “Melodie en Virtuositeit in de Italiaanse muziek”

Het Italiaans Cultureel Instituut, in samenwerking met de Italiaanse Ambassade in Nederland, heeft het genoegen om het concert “Melodia e Virtuosismo nella musica italiana – Melodie en Virtuositeit in de Italiaanse muziek” te presenteren uitgevoerd door het kamerorkest “I Filarmonici di Roma” bestaande uit elf musici in de Keizersgrachtkerk. Het is voor ons instituut een eer om een ​​zo gerenommeerd en wereldwijd gevierd orkest te mogen verwelkomen. NB: De genoemde eindtijd is een indicatie en kan afwijken.

Concert “Melodie en Virtuositeit in de Italiaanse muziek”

Data
vr 14 jun20:00 - 22:30
Locatie
Keizersgrachtkerk
Keizersgracht 566
1017 EM Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Over I Filarmonici di Roma

Het kamerorkest “I Filarmonici di Roma” werd op initiatief van zijn voorzitter Guido Casarano opgericht. Samen met enkele collega’s van het orkest van de Ente Ceciliano, richtte hij in 1976 de “Vereniging van het Kamerorkest van Santa Cecilia” op. Vanaf het begin oogstte het orkest veel succes bij pers en publiek.

“I Filarmonici di Roma” heeft concerten gegeven onder leiding van dirigenten als Giulini, Sawallisch, Pretre, Metha, Zecchi en Menuhin en met solisten als Milstein, Menuhin, Asciolla, Szeryng, Rostropovic en Rubinstein. In de loop der jaren heeft het orkest belangrijke buitenlandse tournees afgelegd, met optredens in de meest vooraanstaande concertzalen ter wereld. Het werkte intensief samen met violist en dirigent Uto Ughi en biedt een zeer uitgebreid repertoire dat zich uitstrekt van barokmuziek tot hedendaagse muziek, dat in verschillende formaties kan worden uitgevoerd.

Het werkt samen met de meest vooraanstaande concertverenigingen en neemt dikwijls deel aan initiatieven van hoog humanitair belang, georganiseerd door Amnesty International, de Italiaanse stichting voor Kankeronderzoek, Moeder Teresa van Calcutta, het Rode Kruis en de FAO.

Het orkest werd in het Campodiglio in Rome onderscheiden met de gouden medaille “Voor bewonderenswaardige concertactiviteiten van hoog niveau, zowel in Italië als in het buitenland” en ontving een plaquette van het Europees Parlement met de tekst “Aan het Orkest I Filarmonici di Roma dat de Italiaanse muziek wereldwijd tot op het hoogste niveau tot uitdrukking heeft gebracht”.

Programma van het concert

Gioachino Rossini (Pesaro, 1792 – Passy, 1868)

Dalle sei sonate a quattro, Sonata III in Do maggiore

Allegro

Andante

Moderato

Antonio Vivaldi (Venezia, 1678 – Vienna, 1741)

Concerto per due violini e archi in La minore op. 3 n. 8, RV 522

Allegro

Largo

Allegro

Violini solisti: Antonio Pellegrino, Anna Pugliese          

Franz Joseph Haydn (Rohrau, 1732 – Vienna, 1809)

Concerto n. 1 in Do maggiore per violoncello ed orchestra

Moderato

Adagio

Allegro molto

Violoncello solista: Luca Pincini

Ottorino Respighi (Bologna, 1879 – Roma, 1936)

Antiche danze ed arie per liuto, Terza suite in Mi bemolle maggiore per archi

Wil je meer weten, maak gebruik van de link voor meer informatie en reserveringen.

Concert “Melodie en Virtuositeit in de Italiaanse muziek”

Data
vr 14 jun20:00 - 22:30
Locatie
Keizersgrachtkerk
Keizersgracht 566
1017 EM Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons