Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Aventure - Oude Muziek Ensemble

Oude Muziek Ensemble Aventure geeft een concert in de Engelse Kerk op het Begijnhof in Amsterdam

Aventure - Oude Muziek Ensemble

Data
zo 23 jun15:15 - 16:15
Locatie
De Engelse Kerk
Begijnhof 48
1012 WV Amsterdam
toon in Google Maps

Aventure

Christopher Kale – zang

Marco Magalhães, Fumitaka Saito, Ita Hijmans – blokfluit

Cranc, onzeker, broos

In een zeldzaam mooi vijfluik uit het hart van het Gruuthuse Manuscript (ca.1400) omsluiten drie Maria-liederen twee lamentaties. Hoop, verdriet, troost, aanvaarding en berusting klinken zo in de taal van de late middeleeuwen. Maria, een kostbare bloem, een roos vol van hemelse dauw is de sleutel. De lamentaties bezingen op ontroerend persoonlijke toon de smartelijke dood van een geliefde en de kwetsbaarheid van ons bestaan. Juist het persoonlijke blijkt een tijdloze kracht te genereren en ook de Maria-liederen ontstijgen de middeleeuwse rozengaard.

Muziek is het toverwoord dat als een universele kracht ons moed geeft het kwetsbare bestaan het hoofd te bieden. Virtuoze 15e-eeuwse instrumentale arrangementen vormen het middeleeuwse kader rond de actualiteit van dit tijdloze vijfluik.

 

Liedcyclus uit het Gruuthuse Manuscript (ca. 1400) en instrumentale muziek uit o.a. Handschrift Van Hulthem (1405-08); Rechterlijk Archief Helmond (ca.1416); Locham Songbook (1452-60); Buxheim Organbook (ca.1460) en arrangementen.

Voor meer informatie en kaarten: KlassiekeMuziek

Aventure - Oude Muziek Ensemble

Data
zo 23 jun15:15 - 16:15
Locatie
De Engelse Kerk
Begijnhof 48
1012 WV Amsterdam
toon in Google Maps