Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Strauss, Moesorgski en Rachmaninoff bij het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs Symfonie no. 2. Met als thema ‘Wie ben ik?’ wordt het concept van identiteit op verschillende manieren belicht. Kom luisteren in de Duif.

Strauss, Moesorgski en Rachmaninoff bij het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

Data
di 11 jun20:15 - 22:15
Locatie
De Duif
Prinsengracht 756
1017 LD Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Het programma: 'Wie ben ik?'

Dit voorjaar speelt het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck onder leiding van dirigent Konradin Herzog een spectaculair programma met het thema ‘Wie ben ik?’, waarin het concept van identiteit verkend wordt door middel van muziek. Kom luisteren naar de unieke combinatie van Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood en Rachmaninoffs Symfonie no. 2.

In Strauss’ krachtige werk Don Juan wordt de zoektocht van de legendarische rokkenjager Don Juan naar een ideale echtgenote uitgewerkt. Don Juan is een ware levensgenieter, totdat hij de moed om een vrouw te vinden volledig verliest. Uit pure wanhoop pleegt hij zelfmoord, waarmee het stuk tot een tragisch einde komt. Strauss weet Don Juans levensloop en identiteitscrisis op meesterlijke wijze tot leven te brengen door middel van weelderige melodieën.

Stersopraan Nataliia Shumska soleert in Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood. Samen met het orkest neemt zij je mee op reis langs de vier delen uit deze dramatische liederencyclus, waarin de dood wordt gepersonifieerd als verschillende personages.

Om positief af te sluiten wordt de expressieve Symfonie no. 2 van Rachmaninoff gespeeld. Deze emotionele symfonie is doordrenkt van de bruisende levensenergie die Rachmaninoff na langdurige depressie hervonden had. Na een nieuwe start in Duitsland met zijn gezin en een aantal successen in zijn carrière weet Rachmaninoff zijn leven te herpakken en schrijft hij de meest prachtige melodieën, waarin zijn gevoel de leidraad is. Hij weet zijn eigen identiteit op uitzonderlijke wijze terug te laten horen in zijn werk.

Kaarten voor dit programma koop je via de ticketlink.

Het Sweelinckorkest

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck is opgericht in 1878 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het Sweelinckorkest bestaat uit zo’n zeventig enthousiaste studenten van universiteiten en hogescholen uit zowel Amsterdam als uit andere steden die samen vol plezier op hoog niveau musiceren. 

Strauss, Moesorgski en Rachmaninoff bij het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

Data
di 11 jun20:15 - 22:15
Locatie
De Duif
Prinsengracht 756
1017 LD Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons