Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Middeleeuws Genootschap Monnickendam

Het Middeleeuws Genootschap Monnickendam, dat is ontstaan na de stadsfeesten van 2005, heeft zich verdiept in de geneeskunde van de Middeleeuwen. Die kennis wil het genootschap verbreiden.

Coronamaatregelen

Middeleeuws Genootschap Monnickendam heeft maatregelen genomen om een veilig bezoek mogelijk te maken. Koop je tickets van te voren en bereid je bezoek goed voor. Meer informatie over de coronamaatregelen vind je hier.

De acts, die het Genootschap opvoert zijn gebaseerd op authentieke en serieuze elementen, maar worden op luchtige en ludieke manier gebracht en zijn vooral geënt op de interactie met het publiek. 

Het Middeleeuws Genootschap treed veelvuldig en met groot succes op bij culturele manifestaties of andere evenementen. Hierbij kunnen zij verschillende acts opvoeren.

Een greep uit mogelijkheden:

Het verbeelden van de pestuitbraak (met rattenvanger, pestdoctor, pestlijders, pestdragers, nonnen en de dood) en pestuitvaart. De voorstelling van een zwervers/bedelaarsgroep met diverse markante personages (visverkoper, visroker, takkenman, etc.).