Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Hortus Botanicus Amsterdam - De Hortus

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin werd in 1638 door het Amsterdamse stadsbestuur opgericht als ‘Hortus Medicus’, een plek waar artsen en apothekers opgeleid werden. In de tuin en de kassen groeien maar liefst 4.000 soorten planten uit alle windstreken. Met haar rijke historie is de Hortus een oase van rust midden in de drukke stad.

Een oase in het midden van Amsterdam

De Hortus is een museum met een ‘levende collectie’ bestaande uit meer dan 4.000 verschillende plantensoorten. De tuin en kassen bieden onderdak aan planten uit maar liefst zeven verschillende klimaten. De tuin is zeer gevarieerd met een vijverpartij, een kruidentuin met geneeskrachtige planten, het halfrond naar 17e-eeuws voorbeeld, de vlinderkas en het Hortuscafé in de monumentale Oranjerie.

Eeuwenoude planten

Een bijzondere plant die je in de Hortus kunt vinden is de Victoria waterlelie. De lelie maakt prachtige bloemen. Een bloem van de Victoria gaat open tijdens de schemering en bloeit slechts twee nachten. De reuzenwaterlelie is alleen te zien in de zomermaanden.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Hortus Botanicus Amsterdam een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie