Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Vacature Data Analist

“Je bent dagelijks bezig om data te verrijken en door te vertalen naar toepasbare informatie voor onze organisatie en haar partners”. Daarom kies jij voor de vacature Business Intelligence Analist bij amsterdam&partners.”

Dat is hoe Maya Janssen het ziet. Zij is bij onze stichting eindverantwoordelijk voor Insights & Marketing Strategie en ziet graag dat jij het team versterkt. Hier krijg jij alle ruimte om je analytische vermogen, adviesvaardigheden, visualisatie- en presentatie skills in te zetten. Maya rekent er ook op dat jij actief de samenwerking opzoekt in het team, de organisatie en met externe partijen.

Over amsterdam&partners


De kans is groot dat je amsterdam&partners al kent van het motto I amsterdam. Wij willen dat onze hoofdstad bekend staat als een fijne plek om te wonen, werken en bezoeken. amsterdam&partners is er voor bewoners, bezoekers en bedrijven.

Mensen informeren over de activiteiten op cultureel gebied en zorgen voor een goede balans tussen de welvaart door de bezoekerseconomie en het welzijn van bewoners. Het zijn 2 van de doelen waar wij ons bij amsterdam&partners voor inzetten. Amsterdam en amsterdam&partners is er voor iedereen.

Over de functie


Houd je van Amsterdam en gaat jouw hart sneller kloppen als je voor de stad en regio zou kunnen werken? Wil jij samen met ons data verzamelen, beoordelen, verwerken en rapporteren voor onze organisatie en haar partners? Vertaal je graag deze data naar informatie als basis voor oplossingen? Dan ben jij misschien wel de Data Analist die wij zoeken.

amsterdam&partners zoekt continu naar mogelijkheden om bewoners, bedrijven en bezoekers te verleiden om de gehele metropoolregio te ontdekken en in het bijzonder om vaker cultuur te bezoeken. Succesvolle voorbeelden hiervan zijn de I amsterdam City Card en de Venue Finder voor congressen. Voor bewoners is dit jaar de promotie ‘1plus1 naar cultuur’ activatie ontwikkeld als opstap naar een meer structurele bewonerspas.

In de functie van Data Analist werk je nauw samen met de (Marketing- en Communicatie) Strategen en andere (Data en Business) Analisten in het team Insights & Marketing Strategy, maar ook met ICT, de (Online) Productmanagers en de Accountmanagers.

Jij bent de Data Analist die:

 • Als ervaren en gedreven professional verantwoordelijk is voor het verzamelen, beoordelen, verwerken, analyseren en rapporteren van data. Hierbij gebruik makend van aanwezige data-analyse- en visualisatiesoftware (SPSS, SQL, Tableau of ander BI-tooling of Power BI)
 • Actief samenwerkt met andere specialisten zoals de Data Engineer (ICT), externe specialisten en meebouwt aan onze data-infrastructuur en analytics oplossingen
 • Draagvlak weet te realiseren binnen de organisatie maar ook partners weet te enthousiasmeren in samenwerking met de afdeling Accountmanagement
 • Actief bijdraagt aan de data- en kennisgedreven projecten om datagedreven werken binnen de organisatie te stimuleren.

Over jou


Juist de verschillen maken ons als team beter in wat we doen. We hebben allemaal onze eigen dromen, talenten en achtergronden. We werken hard maar er is altijd ruimte voor plezier en verbinding; tussen de bedrijven door borrelen, X-boxen en puzzelen we erop los.

We zijn benieuwd naar wie jíj bent en wat jij kan. Daarbij is het voor deze vacature van Data Analist belangrijk dat je meebrengt:

 • Minimaal 2 jaar werkervaring als Data Analist / Business Intelligence Analist / Marketing Analist
 • Analytisch denkvermogen, visualisatie- en presentatie skills
 • Ervaring met het proces van datageneratie en bij voorkeur affiniteit met het onderzoeksproces
 • Spirit van een teamplayer, je werkt graag samen met anderen om resultaat te behalen
 • Goede kennis van Nederlands en Engels zowel in spreken als schrijven.

Over de arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van een dienstverband van 38 uur per week kun je als Data Analist onder andere rekenen op:
 • Een salaris tussen de €3.200,- en €4.225,- (schaal 14) op basis van 38 uur
 • Je start met een jaarcontract
 • Een functie voor 38 uur per week en de vrijheid om deze tijd grotendeels zelf in te delen. Parttime vanaf 32 uur is bespreekbaar
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk (max 50%) vanuit huis te werken na de inwerkperiode
 • 26 verlofdagen bij fulltime dienstverband (bij overuren geldt: tijd voor tijd)
 • Pensioen: Een beschikbare premieregeling bij Be Frank inclusief een arbeidsongeschiktheids- verzekering
 • Een tegemoetkoming op je sportschoolabonnement of overige well-being investeringen
 • Een reiskostenvergoeding op basis van OV-tarief vanaf 10 en tot 60 kilometer
 • €900,- persoonsgebonden budget voor jouw opleidingen plus toegang tot 150 online trainingen
 • De I amsterdam crew card waarmee jij gratis of met korting toegang krijgt tot bijna alle Amsterdamse musea en attracties
 • Laptop en telefoon met zakelijk abonnement.

Je hebt veel vrijheid om je eigen werk en werktijden in te delen. Je kunt bij ons bijvoorbeeld je feestdagen omruilen en vanaf huis werken. Natuurlijk zien we je ook graag op ons kantoor aan De Ruijterkade. Dit is op 2 minuten lopen vanaf het CS en met uitzicht op het IJ. Sowieso komen we graag samen tijdens Development Donderdag. Op deze laatste donderdag van de maand staat ontwikkeling centraal. Voor jou als mens, ons team en/of de organisatie. Wat we dan zoal doen? Denk aan een kennissessie, workshop of werken aan werkgeluk.

Over de toekomst


Wil jij jouw talent inzetten om samen onze hoofdstad een nog fijnere plek te maken om te wonen, te werken en te bezoeken?
Reageer direct op de vacature van Data Analist via onze sollicitatiepagina.
Heb je nog vragen? Bel Britt de Lange, RPO Recruiter 06 – 43 43 16 76 of mail britt.de.lange@enhrsolutions.com. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.