Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Theater Spant!

Spant! was in 1969 het eerste theater in Bussum. Het werd gebouwd om onderdak te bieden aan de plaatselijke muziek-, toneel- en operetteverenigingen. De eerste professionele theatervoorstellingen werden in de jaren 'zeventig naar Spant! gehaald. Het theater kent een zeer gevarieerd theateraanbod, van Bach tot Bauer met nieuw talent zoals Van der Laan & Woe, Ronald Goedemondt en Racoon, en toppers als Jochem Myjer, Youp van 't Hek en Bløf.

Historie

Spant! werd eind jaren zeventig gesloopt en er verrees een nieuw complex, met meerdere ruimtes ten behoeve van bijeenkomsten. Sindsdien worden hier uiteenlopende congressen en evenementen georganiseerd: van modeshows tot regionale bedrijvendagen. Zowel plaatselijke verenigingen als multinationals voelen zich er thuis.

In 2011 namen de toenmalig directeur Paul Haighton en financieel directeur Bert Dijkstra de volledige exploitatie over van de gemeente Bussum. Met deze constructie is Spant! het eerste theater in Nederland dat op deze manier geheel verzelfstandigd is.

Paul Haighton en Bert Dijkstra destijds bij de overname: "Ons vertrouwen in een goede toekomst van deze schitterende locatie is dermate groot dat wij deze stap hebben gezet. We voelden ons al ondernemer, acteerden daarnaar en vanaf nu zijn we het ook. De ambitie om uit te groeien tot hét theater van het Gooi blijft, en als congreslocatie zien wij landelijke, grote potentie als dé congreslocatie van Midden-Nederland"