Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Theater Bellevue

Theater Bellevue in Amsterdam is in 30 jaar uitgegroeid tot een cultureel begrip. Voor makers van muziektheater, nieuw toneel, eigentijdse dans, beeldend theater, kleinkunst en poppen/objecttheater is Bellevue een onmisbare presentatieplek. In drie zalen én op locatie bieden we jaarlijks zo’n 650 voorstellingen aan. Het theatercafé en -restaurant De Smoeshaan is hét theatercafé van Amsterdam en een belangrijke ontmoetingsplaats voor cultuurliefhebbers en theatermakers.

Programmering

Het aanbod kenmerkt zich door artistieke kwaliteit, actuele zeggingskracht en toegankelijkheid. Klein Bellevue staat bekend als springplank voor de nieuwste generatie talentvolle cabaretiers en kleinkunstenaars. De Paloni Zaal is gereserveerd voor Bellevue Lunchtheater, dat vanwege het tijdstip en de selectie zeer geliefd is. Met het dans-aanbod in de Grote Zaal is Bellevue door Time Out herhaaldelijk uitgeroepen tot Danspodium van het Jaar. En met het jaarlijkse Pop Arts Festival, dat landelijk en internationaal hoog staat aangeschreven biedt Theater Bellevue een podium voor het talent dat Nederland rijk is aan makers van eigentijds poppen- en objecttheater.  

De Smoeshaan

Theatercafé en -restaurant De Smoeshaan is hét theatercafé van Amsterdam en een belangrijke ontmoetingsplaats voor cultuurliefhebbers en theatermakers. 

Betalen naar draagkracht

Theater toegankelijk maken voor zo veel mogelijk mensen, daarvoor maakt Theater Bellevue zich graag hard. Dat brengt ook met zich mee dat er is nagedacht over de prijs van de toegangskaartjes. Waar de een niet hoeft na te denken om een kaartje te kopen voor de standaardprijs, is het voor de ander een reden om niet naar het theater te gaan. Om het theater voor iedereen toegankelijk te houden introduceerde Theater Bellevue aan het begin van dit seizoen Pay What You Can, de mogelijkheid om te betalen naar draagkracht. Wil je meer weten over betalen naar draagkracht bezoek de website voor alle informatie.