Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Singeldichten

Het weer tijd voor de dichtwedstrijd ‘Singeldichten’ dit jaar voor de derde keer georganiseerd in de Doopsgezinde schuilkerk aan het Singel in Amsterdam. De dichtwedstrijd bekroont het beste Nederlandstalige ingezonden gedicht en staat open voor zowel professionele dichters als amateurs. De beste vijftig gedichten komen in de bundel die voor deze gelegenheid wordt uitgegeven. Twintig van deze gedichten dragen de auteurs zelf voor tijdens dichtavond

Singeldichten

Data
ma 30 okt19:00 - 21:00
Locatie
Singelkerk
Singel 452
1017 AW Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Thema van dit jaar is het woord Betekenis

Het thema van ‘Singeldichten’ 2023 is het woord BETEKENIS. Het woord betekenis heeft een grote gelaagdheid. We dagen u, dichters, denkers en dromers, uit om het begrip betekenis op geheel eigen wijze uit te werken in uw gedicht.

De zoektocht naar zin en betekenis is zo oud als de mensheid, waarom en waartoe leven we, welke betekenis hebben de dingen die we zien, horen, voelen en denken? In het geloof wordt betekenis ontleend aan de oude teksten en de vertaling daarvan in rituelen en beleving. Betekenis wordt in brede zin en in vrijheid gecreëerd in gedachten en, vaak ook impliciet, in kunstvormen, en zeker in poëzie.

Hoe doe je mee

Stuur jouw gedicht vóór 16 september in naar: singeldichten@doopsgezindamsterdam.nl. Op 30 oktober tijdens de spectaculaire dichtavond maakt de organisatie de winnaar bekend. Lees de spelregels voor deelname aan deze editie op de website.

Singeldichten

Data
ma 30 okt19:00 - 21:00
Locatie
Singelkerk
Singel 452
1017 AW Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons