Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Luis A. Lara Malvacías, Ivo Bol en Joris van Perlo - Landscape 3 OeOEe

Met een transdisciplinaire compositie voor 30 radio’s, muzikale robots, beweging, planten, licht en video onderzoeken choreograaf en multidisciplinaire kunstenaar Luis A. Lara Malvacías en componist Ivo Bol de ‘kracht’ die inherent is aan de aanwezigheid van niet-menselijke of meer dan menselijke wezens in performatieve situaties, en om het geheugen te activeren. Te zien in het Plein Theater.

Luis A. Lara Malvacías, Ivo Bol en Joris van Perlo - Landscape 3 OeOEe

Data
za 29 jun20:30 - 21:30
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091 DB Amsterdam
toon in Google Maps

Landschap 3 OeOEe

Hebben objecten een geheugen? Is het geheugen een object of een hyperobject? Wat is een hyperobject? Als het menselijk geheugen zich in de huid kan bevinden, kunnen we dan zeggen dat de ‘huid van objecten’ het geheugen bevat? Door objecten en dingen uit te nodigen als actieve deelnemers, onderzoeken choreograaf en multidisciplinaire kunstenaar Luis A. Lara Malvacías en componist Ivo Bol deze vragen in hun nieuwe samenwerking. Met een transdisciplinaire compositie voor 30 radio's, muzikale robots, beweging, planten, licht en video onderzoeken ze de ‘kracht’ die inherent is aan de aanwezigheid van niet-menselijke of meer dan menselijke wezens in performatieve situaties, en om het geheugen te activeren.

Over Luis Lara Malvacías

Luis Lara Malvacías is een Venezolaanse choreograaf en transdisciplinaire kunstenaar. Zijn oeuvre concentreert zich op ideeën over transformatie, veelheid, auteurschap en de rol van het publiek in dansvoorstellingen. Hij presenteert zijn werk sinds 1995 in New York en treedt wereldwijd op, van conventionele locaties tot galerijen en meer onconventionele ruimtes.

Over Ivo Bol

Ivo Bol herwerkt gevonden geluiden, verloren tapes, oude en live elektronica en overtollige geluiden van vinylplaten tot nieuwe muzikale constellaties. Hij voert zijn muziek uit door zijn lichaam en geest te gebruiken om deze geluiden te manipuleren met lichtsensoren, aanraking, gebaren of hersengolven. De muziek van Ivo Bol is vaak interdisciplinair en werkt internationaal samen met choreografen, lichtontwerpers, kunstenaars en filmmakers.

Luis A. Lara Malvacías, Ivo Bol en Joris van Perlo - Landscape 3 OeOEe

Data
za 29 jun20:30 - 21:30
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091 DB Amsterdam
toon in Google Maps