Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

9e editie Amstelveen Triënnale in Cobra Museum voor Moderne Kunst

Van 18 mei tot en met 7 juli 2024 is de negende editie van de Amstelveen Triënnale te zien in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Uit meer dan 60 inzendingen zijn 21 kunstenaars geselecteerd wiens recent werk twee maanden lang te zien is in het Cobra Museum. Een jury bestaande uit Esther van den Berg van het Cobra Museum, Tomas Hilleband van Museum JAN en Sietske Dudink van Platform C, heeft samen met projectleider Niels Vis een selectie gemaakt.

9e editie Amstelveen Triënnale in Cobra Museum voor Moderne Kunst

Data
wo 22 mei10:00 - 17:00
do 23 mei10:00 - 17:00
vr 24 mei10:00 - 17:00
Meer data
Locatie
Cobra Museum voor Moderne Kunst
Sandbergplein 1
1181 ZX Amstelveen
toon in Google Maps

Van schilderkunst tot installatie en van videowerk tot grafiek

Deze editie van de Amstelveen Triënnale laat de rijkdom aan lokale kunstpraktijken zien in al hun verscheidenheid: van schilderkunst tot installatie en van videowerk tot grafiek. Er is conceptuele kunst, zoals enveloppen van reuzenformaat, maar ook experimenten met materiaal en traditionele thema’s zoals landschap en interieur zijn vertegenwoordigd. Inhoudelijk viel de keuze ook op werken die een betrokkenheid tonen met onderwerpen als migratie en taal, zoals een houten harnas en een vuist van hardschuim. Daarnaast zijn er verschillende schilderijen waarin het thema trauma en de rol van het onderbewustzijn worden belicht, in zowel figuratieve als meer abstracte vertalingen.

Deelnemende kunstenaars

Deelnemers van deze editie: Robbert Weide, Robin Waart, Jan Verschoor, Mitchell Thar, Júlia dos Santos Baptista, Tamar Rozenblat, Ulric Roldanus, Hanneke Rijks, Thom van Rijckevorsel, Mees van Rijckevorsel, Piet Reekers, Ingeborg Oderwald, Anne-Marie van Meel, Mehdi Mashayekhi, Hanneke ter Horst, Inbar Hasson, Ramaz Goiati, Bouchaïb Dihaj, Sharon van den Berg, Irene Brok en Joep Backhuijs.

Over de Triënnale

De Amstelveen Triënnale is een driejaarlijkse manifestatie waarin professionele beeldend kunstenaars die in Amstelveen wonen of werken een podium krijgen. Sinds 1998 wordt dit evenement georganiseerd door het Cobra Museum. In samenwerking met Museum JAN en Platform C zal er een educatief randprogramma zijn in de vorm van rondleidingen en workshops die een aantal deelnemende kunstenaars zullen verzorgen voor middelbare scholieren. Ook wordt er een Triënnale Talks verdiepende discussieavond georganiseerd met als onderwerp: kunst in de openbare ruimte van Amstelveen, waarin verschillende deelnemers over hun werk zullen vertellen. De Triënnale heeft als doelstelling om aan in Amstelveen werkende of woonachtige kunstenaars een professioneel podium te bieden en om het publiek een overzicht te geven van de stand van zaken in de lokale beeldende kunst. De tentoonstelling geeft een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen.

Data en tijden

maandag 20 mei10:00 - 17:00
woensdag 22 mei10:00 - 17:00
donderdag 23 mei10:00 - 17:00

9e editie Amstelveen Triënnale in Cobra Museum voor Moderne Kunst

Data
wo 22 mei10:00 - 17:00
do 23 mei10:00 - 17:00
vr 24 mei10:00 - 17:00
Meer data
Locatie
Cobra Museum voor Moderne Kunst
Sandbergplein 1
1181 ZX Amstelveen
toon in Google Maps