Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Museum Kranenburgh

Op slechts 45 minuten rijden, in een groene oase in het levendige kunstenaarsdorp Bergen, vind je Museum Kranenburgh. Vlakbij de duinen en de zee, is dit museum een prachtige plek die kunst, cultuur en natuur op een energieke manier met elkaar verbindt. Dat kan binnen en buiten.

Beelden langs bospaadjes

Kunstenaars als Adriaan Roland Holst, Charley Toorop en Simeon ten Hol die van Bergen het kunstenaarsdorp maakten dat het nu nog steeds is. Kunstenaarsdorp Bergen is een bijna magische plek voor schilders, schrijvers en musici. Ze laten zich inspireren door de natuur, het licht en elkaar. Wanneer je op het terras van museumcafé zit kijk je uit op de het metershoge beeld van Lucebert in de tuin. De dichter en kunstenaar heeft een groot deel van zijn leven in Bergen gewoond. In het beeldenbos rondom het museum tref je langs de bospaadje diverse beelden aan. 

Workshops en rondleidingen

Het museum presenteert tentoonstellingen met kunst van de 20e en 21e eeuw voor alle generaties. Naast de thematentoonstellingen die inspireren en activeren is er een breed aanbod aan rondleidingen, kinderworkshops, voorstellingen, concerten en andere activiteiten. Meer weten bezoek de website.

Kunstuitleen, museumwinkel en VVV

In het museum vind je ook een expositieruimte van kunstenaarsvereniging KCB, een kunstuitleen, museumwinkel en de VVV. Op nog geen 5 minuten lopen in het centrum van Bergen vind je historisch museum het Sterkenhuis. Wil je aan het einde van een culturele dag nog even uitwaaien, dan fiets je in tien minuten naar de zee.