Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Kunstmuseum Den Haag

Gelegen dichtbij het Scheveningse strand in de koninklijke stad Den Haag ligt het door velen bewonderde Kunstmuseum Den Haag (voorheen Gemeentemusem Den Haag) . Het schitterende gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage, is ervoor gemaakt om je al dwalend door de zalen te laten verrassen door de veelzijdige collectie en het grote aantal wisselende tentoonstellingen.

De grootste collectie Mondriaan-schilderijen 

Het Kunstmuseum Den Haag bezit de grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld met als hoogtepunt de Victory Boogie Woogie, zijn laatste werk. 

De grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld, een uitmuntende zilvercollectie, minutieus gedecoreerd Delfts Blauw en interactieve Wonderkamers in het beroemde gebouw van architect Berlage. Het Kunstmuseum Den Haag is van alle tijd! 

Hoogtepunt uit de moderne architectuur 

Geen graniet of marmer maar een gevel van doodgewone baksteen. Architect H.P. Berlage wilde met zijn Haagse museumgebouw het publiek niet imponeren, maar uitnodigen. Dat waren de critici in 1935 niet gewend en dus kreeg Berlage's museum nogal wat kritiek te verduren. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een hoogtepunt uit de moderne architectuur. Het interieur is met zijn kleurige tegels, bronzen kozijnen en subtiele detaillering een lust voor het oog. Berlage stelde alles in het werk om het de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken. Hij wilde een overzichtelijk museum waarin de bezoeker optimaal van de kunst kon genieten.