Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Galeries

Sexyland World

SEXYLAND World is een compleet nieuw model kunsthuis; een labyrint van diverse culturele, creatieve en maatschappelijke initiatieven. Het is een kakofonie van ruimtes en programma's, met één ingang en een gedeelde visie. Het gebouw dient als een noodzakelijke plek voor culturele vrijheid, inclusiviteit en creatieve experimenten. Geen gesloten deuren, afgezonderde studio's of kantoren, maar 400m² georganiseerde chaos.

De plek waar je contact kunt maken met alle lagen van de samenleving

Je kunt er dwalen van een authentiek Chinees Sichuan restaurant naar een jongerenhangplek met Marokkaanse thee en spelletjes, van een grenzeloos Kunstkasteel naar Amsterdams mooiste terras met Caribische fusion keuken, van de Iraanse 65+ gemeenschap naar een club met elke dag een andere eigenaar. Flexibel en bruisend, toegankelijk en divers, pretentieloos en van hoge kwaliteit.

SEXYLAND World is een poging om (sub)cultuur, kunst en andere uitingen van enthousiasme uit alle lagen van de samenleving met elkaar te verbinden. Solidariteit en radicale heterogeniteit vormen de basis, terwijl onverwachte ontmoetingen worden aangemoedigd.

Elk initiatief heeft zijn eigen ruimte, programmering en stijl, maar we delen de ingang, de financiën, het idealisme en het publiek. Het is een plek die experiment en onvoorspelbaarheid omarmt en het collectief voorrang geeft boven het individu. Het is ook een laatste poging om weerstand te bieden aan de toenemende conformiteit en verstikkende marktkrachten die het hedendaagse Amsterdam van zijn ziel, menselijkheid en diversiteit lijken te beroven.

SEXYLAND World is niets minder dan een liefdesverklaring aan de stad, en je bent meer dan welkom om het mee te maken! Alle programma's en informatie vind je op onze website.

Even voorstellen aan onze partners:

- Sexyland

- Andishe

- Face Sport Club

- Kukru Caribbean Fusion

- No Limits! Art Castle

- Order Sichuan