Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Finale Koninklijk Concertgebouw Concours 2024

Op zondag 23 juni vindt alweer de 16e finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Tijdens deze middag laten zes jonge musici van zich horen op het podium van de Kleine Zaal. Een spannende dag met prachtige optredens en persoonlijke verhalen. Na een videovoorronde via YouTube, de halve finale in de Kleine Zaal én een masterclass maken ze zich klaar voor de finale. De jury, bestaande uit vooraanstaande Nederlandse musici, kiest uiteindelijk de winnaar. De presentatie is in handen van

Finale Koninklijk Concertgebouw Concours 2024

Data
zo 23 jun14:00 - 17:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Finale

De finalisten zijn ware hemelbestormers waar we later nog veel van zullen horen. Vaak treden oud-finalisten na het concours in heel Nederland op. Enkele oud-winnaars zijn bijvoorbeeld blokfluitiste Lucie Horsch, pianist Nikola Meeuwsen en contrabassiste en zangeres Jala Heywood. De jonge finalisten krijgen allemaal een geweldige masterclass van een bekend musicus. De winnaar mag daarnaast optreden tijdens het lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en bij het Grachtenfestival. Ook wint hij of zij een geldbedrag van duizend euro ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling én de trofee.

Aanmoedigingsprijs

Voorafgaand aan de finale zal de Aanmoedigingsprijs worden uitgereikt aan één van de deelnemers die een bijzondere, muzikale ontwikkeling aan het doormaken is. Deze winnaar kan pas net begonnen zijn met muziek maken, een bijzonder verhaal hebben of een enorme creativiteit in muzikaliteit laten zien. Hiermee willen we stimuleren dat kinderen vooral plezier maken en niet stoppen met door ontwikkelen! De winnaar van deze aanmoedigingsprijs wordt eind mei al bekend.

De jury in 2024

  • Vincent de Kort, voorzitter
  • Izaline Calister, zang
  • Julia Philippens, viool
  • Thomas Beijer, compositie en piano
  • Marco de Souza, oprichter Leerorkest & musicus
  • Mete Erker, saxofonist

De presentatie is in handen van Floris Kortie

Het concours wordt al 16 jaar mogelijk gemaakt door de Van den Broek Foundation en het Het Concertgebouw Fonds.

Finale Koninklijk Concertgebouw Concours 2024

Data
zo 23 jun14:00 - 17:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps