Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Raymond Van Het Groenewoud

De Belgische zanger Raymond van het Groenewoud komt voor een exclusief concert naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. In april van dit jaar deed Van het Groenewoud Paradiso aan. Het betrof een door corona uitgestelde show, die rond zijn zeventigste verjaardag in 2020 had moeten plaatsvinden. Dat jaar kwam zijn album 'Speel' uit. Naar de bescheiden mening van de Vlaamse bard was het zelfs zijn beste optreden ooit. In de pers kreeg dat optreden de allerhoogste beoordeling. Reden genoeg om terug te keren naar de hoofdstad voor een tof concertje.

Raymond Van Het Groenewoud

Speeldata
donderdag 7 december 2023 om 20:00
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam

Gerenommeerde Vlaamse bard geeft eenmalig concert

Is er meer reden nodig om nu terug te keren naar Amsterdam? En waarom dan niet meteen naar Carré, de plek waar legendes bevestigd worden? Het lijkt ook gepast, omdat de geboren Brusselaar Nederlandse roots heeft. Zijn ouders waren afkomstig uit onze hoofdstad en in zijn jeugd heeft Raymond ook twee jaar in Mokum gewoond. Kortom hier moet je bijzijn, koop je kaarten voor dit concert hier.

De band met het Nederlandse publiek is ook hecht. Sterker nog: hij krijgt er nog steeds nieuwe fans bij. Als artiest is de man altijd relevant gebleven. Tijdens het concert in Carré speelt Raymond oud en nieuw werk uit zijn vijftig jaar omspannende rijke oeuvre. Het toont alle kanten van zijn kunstenaarschap.

Want Raymond is niet alleen zanger, gitarist en pianist, die kan rocken én romantische ballads zingen, maar hij is ook een even ingenieuze als geestige tekstdichter. Als entertainer bespeelt hij zijn publiek, dat uit volle borst meezingt met zijn bekende hits uit het verleden. Maar ook met zijn nieuwere repertoire behoudt hij ieders aandacht.

Zonder enige twijfel is het op gospelmuziek gebaseerde De Liefde Voor Muziek zijn grootste hit. Aan beide kanten van de grens bereikt het in 1991 de nummer 1-positie in de hitparade. Andere bekende hits zijn Chachacha, Vlaanderen Boven en Maria, Maria, Ik Hou Van Jou. De soundtrack voor de film Brussels by Night van Marc Didden (1984) behoort tot zijn artistieke hoogtepunten.

Raymond Van Het Groenewoud

Speeldata
donderdag 7 december 2023 om 20:00
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam