Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Hollandse Meesters Ere Lievonen

Zestig jaar Nederlandse muziekgeschiedenis op het Fokker-orgel. Niet alleen het Fokker-orgel, maar ook de Nederlandse componist in de schijnwerpers. Hoe gaan de belangrijkste hedendaagse Nederlandse componisten om met de mogelijkheden van het 31-toonsorgel? Verschillende smaakmakers van de Nederlandse muziek zoals Joël Bons en Peter-Jan Wagemans nemen de uitdaging aan en proberen het Fokker-orgel uit. Hun nieuwe werken klinken naast ‘klassiekers’ als Collages (1962) van Peter Schat en Larghetto van Hans Kox. Ruim zestig jaar Nederlandse muziekgeschiedenis op het Fokker-orgel. Kom luisteren in het Muziekgebouw aan 't IJ.

Hollandse Meesters Ere Lievonen

Data
zo 2 jun11:00 - 12:00
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Ruim zestig jaar Nederlandse muziekgeschiedenis op het Fokker-orgel

Om het Fokker-orgel bij de tijd te houden is nieuwe muziek van groot belang. Daarom krijgt een aantal Nederlandse componisten de opdracht om nieuw werk te schrijven. Elke componist krijgt enkele dagen de tijd om op het orgel te spelen. Daarna schrijven ze een miniatuur, waarin niet alleen hun eigen handschrift maar ook het orgel volledig tot zijn recht komt. Zo gaat het verkrijgen van nieuw werk voor het orgel hand in hand met een blik op de Nederlandse muziek van vandaag.

Concert ��n rondleiding

Volg om 13.00 uur, na afloop dit concert, de rondleiding door het Muziekgebouw. Een ticket voor de rondleiding kost € 10,00.

Hollandse Meesters Ere Lievonen

Data
zo 2 jun11:00 - 12:00
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps