Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Tours

Vleermuizen spotten met batdetector in Diemerbos

Ga tijdens de Nacht van de Vleermuis met natuurgids en batdetector op zoek naar vleermuizen. (vanaf 8 jaar) Beide dagen gaan we in het schemerduister deze heimelijke dieren zoeken. Dit doen we met een batdetecor, die de voor ons onhoorbaar hoge vleermuisgeluiden verlaagt zodat we ze toch kunnen horen. En we hopen ze natuurlijk ook te zien. Een spannend avontuur in het schemerdonker in het Diemerbos vlakbij Amsterdam. LET OP: Genoemde data en aanvangstijden voor 2023 zijn onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen

Vleermuizen spotten met batdetector in Diemerbos

Speeldata
vrijdag 25 augustus 2023 om 20:15
zaterdag 26 augustus 2023 om 20:15
Meer data

De landelijke nacht van de vleermuis

In het Diemerbos leven allerlei vleermuizen. Kom meezoeken naar deze leuke vliegende zoogdieren (vanaf 8 jr.). Je maakt kans op horen (en zien!) van de dwarrelende dwergvleermuis, de tapdansende laatvlieger, de biebbobbende rosse vleermuis en de ratelende watervleermuis. Want elke vleermuis maakt zijn eigen geluid.

Van tevoren vertel ik hoe vleermuizen leven, laat foto's zien van een aantal vleermuizen die in Nederland leven en leg ik uit hoe de batdetector werkt zodat je snapt wat je hoort tijdens de wandeling.

Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom (onder begeleiding van een volwassene). We verzamelen voor de ingang van House of Bird. De excursie duurt ongeveer één uur en driekwartier.

LET OP: Bij harde regen of storm vliegen vleermuizen niet. Dat betekent dat de excursie niet door kan gaan bij slecht weer. Mocht dit zo zijn dan ontvang je een paar uur van tevoren een berichtje. Bij minder dan 4 inschrijvingen gaat de excursie ook niet door.

Wil je meer weten ga voor informatie en kaarten naar de site van Local Nature Guide

Data en tijden
vrijdag 25 augustus20:15
zaterdag 26 augustus20:15

Vleermuizen spotten met batdetector in Diemerbos

Speeldata
vrijdag 25 augustus 2023 om 20:15
zaterdag 26 augustus 2023 om 20:15
Meer data