Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Rialto VU

In 1921 ging een langgekoesterde droom van Anton Pieter du Mee in vervulling: hij opende aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp zijn eigen bioscoop: Rialto. Na jaren van plannen en voorbereiden wordt nu, precies een eeuw na de opening, een volgende grote droom werkelijkheid: de opening van Rialto VU. Rialto VU is een nieuw filmtheater, gevestigd in een eveneens nieuw gebouw op de campus van de Vrije Universiteit Amsterdam aan De Boelelaan.

Meer cultuur in stadsdeel Zuid

Dit wordt nog versterkt doordat ook VU Griffioen van Uilenstede naar De Boelelaan 1111 verhuist om daar in twee theaterzalen en tien cursusruimtes hun programma's aan te bieden. Tel daar de komst van expositieruimte VU ART SCIENCE gallery en een heus knus en gezellig café bij op, en het plaatje is compleet: De Boelelaan 1111 wordt een unieke plek waar studeren, wonen en werken hand in hand gaan met cultuur en ontspanning.

Met vier state-of-the-art filmzalen zal Rialto VU niet alleen een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele leven op de VU Campus, ook voor de omwonenden in onder meer Buitenveldert, de Zuidas en Amstelveen betekent de komst van Rialto VU een grote culturele verrijking. Check de website voor de filmladder.