Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Griffioen

Het theater van VU Griffioen is voortaan te vinden in het hypermoderne Nieuwe Universiteitsgebouw van de Vrije Universiteit, een duurzaam en multifunctioneel gebouw waar onderwijs en ontspanning samen komen. Hoewel het doek definitief is gevallen voor de oude, vertrouwde Griffioenzaal op Uilenstede krijgt Griffioen er twee gloednieuwe theaterzalen voor terug. Of je nu studeert aan de VU, woont of werkt op de Zuidas bij Griffioen kun je voor een groot cultureel aanbod terecht.

Theater en cursuscentrum

De Grote Zaal heeft een capaciteit van maar liefst 300 stoelen en de Kleine Zaal heeft een capaciteit van 130 stoelen. Met voorstellingen op vrijwel elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag valt er meer te beleven dan ooit. Het brede theaterprogramma, bestaande uit cabaret, muziek, toneel, dans en theatercolleges, zal in de komende jaren ook steeds diverser worden.

Het cursuscentrum zit in het aangrenzende OZW gebouw aan De Boelelaan 1109. In tien nieuwe cursuszalen worden tientallen creatieve cursussen gegeven op het gebied van dans, muziek, schrijven, schilderen en meer.

Bar Boele

Breng zeker ook een bezoekje aan Bar Boele, dé nieuwe culturele hotspot op de VU-campus van Rialto VU en Griffioen! Bar Boele is de internationale huiskamer van de VU-campus – een plek voor ontmoeting en inspiratie, een plek om af te spreken met vrienden of om lekker na te borrelen na een theater- of filmvoorstelling.

Toegankelijkheid

Kijk hoe Griffioen een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt

Meer informatie