Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Julidans - All of my love - Ioanna Paraskevopoulou

Hoe zou de soundtrack van het afscheid klinken? Of een laatste dans? Voor Ioanna Paraskevopoulou (GR) kan het klinken als het zoemen van een stofzuiger, het schrapen van een sneeuwschep of een homevideo van een familiereünie. Dit soort geluiden zijn, volgens Ioanna, bouwstenen voor het creëren van een rituele omgeving, waarin nieuwe vormen van verbinding en betekenis kunnen ontstaan.

Julidans - All of my love - Ioanna Paraskevopoulou

Data
zo 7 jul19:00 - 20:30
ma 8 jul19:00 - 20:30
Meer data
Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam
Toon in Google Maps

Mysterie van vergankelijkheid

All of My Love ontleent zijn naam aan Led Zeppelins rockballad waarin voorman Robert Plant een eerbetoon brengt aan zijn overleden zoontje. De Griekse choreograaf Ioanna Paraskevopoulou raakte gefascineerd door het mysterie van vergankelijkheid – dat zo mooi wordt weerspiegeld in het lied. Ze wilde een eigen ‘verklanking’ van gevoelens rondom verlies en afscheid maken.

De voorstelling is een choreografische compositie van herinneringen in beeld, geluid en beweging. Maar tegelijkertijd is het een liefdesbrief en een universele hommage aan overleden dierbaren. Paraskevopoulou creëert een dynamisch landschap waarin niets stilstaat en alles voortdurend verandert. Een krachtige, zintuiglijke ervaring die de grenzen van verlies verkent en uitdaagt.

Ioanna Paraskevopoulou omschrijft All of My Love als een kinetische en sonische schreeuw voor alles wat er niet is, voor alles wat eindigt. En voor alles wat bestaat en transformeert. “Het is een kijkje in onze wereld van emoties, de opslagplaats van gebeurtenissen die geschiedenis zijn geworden. Pijnlijk en onvermijdelijk. Persoonlijk en gedeeld.”

Over de maker

Ioanna Paraskevopoulou is een danseres en choreografe uit Athene. Ze werd in korte tijd één van de opvallende gezichten van de opwindende Griekse dans- en theaterscene. Haar werk kenmerkt zich door een focus op de relatie tussen audiovisuele media en beweging.

Let op: de eindtijd is een indicatie. De voertaal van dit evenement is Engels.

Data en tijden

zondag 7 juli19:00 - 20:30
maandag 8 juli19:00 - 20:30

Julidans - All of my love - Ioanna Paraskevopoulou

Data
zo 7 jul19:00 - 20:30
ma 8 jul19:00 - 20:30
Meer data
Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam
Toon in Google Maps