Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Julidans - Lapis Lazuli - Euripides Laskaridis / OSMOSIS

Het werk van ‘verbeeldingsmagiër’ Euripides Laskaridis wordt omschreven als surrealistisch, krankzinnig en Felliniaans. Zijn nieuwste werk, 'Lapis Lazuli', is een poëtische en groteske fabel die de grootsheid en tekortkomingen van de mensheid verkent, een burlesk verhaal waarin chaos centraal staat. Met in de hoofdrol: een weerwolf.

Julidans - Lapis Lazuli - Euripides Laskaridis / OSMOSIS

Data
do 4 jul20:30 - 21:45
vr 5 jul20:30 - 21:45
Meer data
Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps

De weerwolf

Van Titiaan tot het dodenmasker van Toetanchamon: door zijn diepblauwe kleur en mystieke eigenschappen heeft de steen lapis lazuli de mensheid eeuwenlang geïnspireerd. Aan de ene kant symboliseert de steen de verbinding met de natuur en de schepping, terwijl hij aan de andere kant fantasieën, mythen, het onbekende en het onverklaarbare vertegenwoordigt.

In Lapis Lazuli doemt een monsterlijke hybride op uit de diepten van de verbeelding: de weerwolf. Dit wezen, dat bij volle maan transformeert in een bloeddorstige wolf, neemt het podium over, badend in een betoverend, levendig blauw licht. Dit licht roept associaties op met het iconische blauwe pigment van Yves Klein, maar ook met Japanse kunst en middeleeuwse fresco’s.

Gefascineerd door vroege zwart-wit-horrorfilms omarmt Laskaridis de tweedimensionale studiosets en het overdreven dramatische acteerwerk. De angstaanjagende, met mist doordrenkte, gotische beelden bieden de ideale setting voor zijn eigen griezelige weerwolf die het podium verkent en zijn meest angstaanjagende en woeste kant laat zien, terwijl hij langzaam zijn kwetsbaarheid en gevoeligheid onthult. Zo belicht Lapis Lazuli de innerlijke strijd van de mens tussen primitieve instincten en de hogere vermogens van intellect en geest.

Over de maker

Euripides Laskaridis, ontvanger van de Pina Bausch Fellowship in 2016, vult zijn werk met bizarre wezens en imposante decorontwerpen die conventies uitdagen en extremen verkennen. Als een Griekse exponent van het theater van het absurde omarmt hij twee dominante thema��s: spot en transformatie.

Let op: de voertaal van dit evenement is Engels.

Data en tijden

donderdag 4 juli20:30 - 21:45
vrijdag 5 juli20:30 - 21:45

Julidans - Lapis Lazuli - Euripides Laskaridis / OSMOSIS

Data
do 4 jul20:30 - 21:45
vr 5 jul20:30 - 21:45
Meer data
Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps