Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Circus Zanzara in het Westerpark

Circus Zanzara komt met de nieuwe voorstelling "Felix Terra" naar het Westerpark. Circus Zanzara, is een circus met heuse jongleurs, pittige acrobaten, swingende muzikanten, prachtige luchtwerkers en veel om te lachen, ook dat, maar dan alles net ietsje anders.

Circus Zanzara in het Westerpark

Data
vr 15 dec19:00 - 21:00
za 16 dec15:00 - 17:00
zo 17 dec15:00 - 17:00
Meer data
Locatie
Westerpark , Beeldentuin Amsterdam
Polonceaukade 26
1014 DA Amsterdam

Spektakel in een huiselijke sfeer

Acrobaten uit alle werelddelen, een vijfsterren muziekensemble (live!) . Ze verweven de echte circus acts met elkaar, soms adembenemend, dan weer ontroerend of hilarisch. Kortom : garantie voor spektakel in huiselijke sfeer. Het mag dan buiten koud en guur zijn; Zanzara zorgt voor hartverwarmend entertainment. Nostalgie in een heuse, lekker verwarmde retro tent.

Zanzara is kitsch, retro, truttig, kneuterig en daardoor vrolijk en bij vlagen hilarisch. Het circus experimenteert met nieuwe muziek, zoekt interactie met het publiek en laat zich niet voorschrijven welke kostuums bij een circus horen. Zanzara zoekt ook in andere disciplines. In de nieuwe voorstelling zijn diverse theatervormen te zien en wordt de verbeelding aangesproken. Zo slaagt Zanzara er ieder jaar opnieuw in met ‘niets’ heel veel te maken. Natuurlijk met de zo typisch ongedwongen Zanzara huiskamersfeer waardoor iedere bezoeker zich thuis en betrokken voelt. Wil je een voorstelling bezoeken, maak gebruik van de ticketlink.

Nieuwe voorstelling : Felix Terra

Sta je het ene moment nog op de prairie, het andere moment bevind jij je in een klein tentendorp en dan weer bij een hut op de prairie. Een voorstelling vol beweging.

Een rustige gemeenschap wordt opgewekt door een ambitieuze, hiërarchische Kolonel met grootse plannen voor de toekomst: een spoorlijn. Hij wordt bijgestaan door zijn klunzige sergeant, zijn vriendelijke bediende, zijn trompetter en zijn af en toe uit de ban springende trommelaar.

Het dorp raakt toch wat uit zijn gewone doen door dit koppel. De krachtige, prachtige salooneigenaresse en haar knechtje zien er wel brood in en ook haar muzikale personeel, de sheriff en haar andere vaste gasten houden wel van wat afwisseling. De rustige hardwerkende boer en boerin en de tentbewoners zien dit toch niet zo zitten. Hun dagelijkse gangetjes met bezoekjes aan elkaar en de saloon worden aardig op de proef gesteld.

De kolonel koloniseert het gebied met geschenken en overtuiging maar zaken lopen anders dan gepland. Zo breekt er toch een (acrobatisch) saloongevecht uit, wordt een tentbewoonster in een kist opgesloten en steekt de enthousiaste bediende per ongeluk de saloon in brand. Kortom zoals te verwachten bij Zanzara : verassend, acrobatisch -ook in de lucht-, natuurlijk weer fantastische livemuziek en dus geen moment verveling.

Data en tijden

vrijdag 15 december19:00 - 21:00
zaterdag 16 december15:00 - 17:00
zondag 17 december15:00 - 17:00

Circus Zanzara in het Westerpark

Data
vr 15 dec19:00 - 21:00
za 16 dec15:00 - 17:00
zo 17 dec15:00 - 17:00
Meer data
Locatie
Westerpark , Beeldentuin Amsterdam
Polonceaukade 26
1014 DA Amsterdam