Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Felipe Romero Beltrán - Dialect

In 2023, won Felipe Romero Beltrán de 17de editie van de Foam Paul Huf Award. Nu presenteert Foam met trots zijn solotentoonstelling Dialect. De tentoonstelling geeft het leven van een groep Marokkaanse migranten weer die in afwachting zijn van een verblijfsvergunning na hun aankomst van een gevaarlijke overzeese tocht. Romero Beltrán volgt de levens van deze groep jongens en laat zien hoe ze zich staande houden in een periode van juridische onzekerheid in Spanje. Hij belicht de sociale ongelijkheid en uitsluiting in de huidige maatschappij.

Felipe Romero Beltrán - Dialect

Data
za 2 mrt10:00 - 18:00
zo 3 mrt10:00 - 18:00
ma 4 mrt10:00 - 18:00
Meer data
Locatie
Foam Fotografiemuseum Amsterdam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
toon in Google Maps

Dialect

De Colombiaanse fotograaf richt zich met zijn werk op sociaal maatschappelijke vraagstukken, waarbij hij zijn onderwerpen vaak meerdere jaren volgt. Voor de tentoonstelling Dialect documenteert hij de levens van een groep jongvolwassenen gedurende een periode van 3 jaar – de tijd die de juridische procedure van het verkrijgen van een verblijfsvergunning kost. Na een gevaarlijke oversteek van de Straat van Gibraltar, de maritieme grens tussen Marokko en Spanje, vestigen de jonge mannen zich in Sevilla. In de limbo van het wachten ervaren deze jonge mannen een leegte; losgekoppeld van hun achtergebleven familie en geïsoleerd van een nieuwe samenleving waaraan ze niet mogen deelnemen. Zelfs wanneer het ze lukt een vergunning te krijgen, ervaren de mannen een gevoel van vervreemding in dit nieuwe ‘thuisland’ .

Het werk van Romero Beltrán kenmerkt zich door een sterke, bijna filmische compositie, waarin documentairefotografie samenkomt met elementen van performance en choreografie. De tentoonstelling bevat naast zijn foto’s ook videowerk en een installatie die het ontoegankelijke papierwerk van het juridische proces verbeeldt. Felipe Romero Beltrán brengt een krachtig humaan perspectief naar voren, waarbij zijn eigen achtergrond als immigrant uit Colombia en zijn toegewijde betrokkenheid bij zijn onderwerpen zijn visie en perspectief beïnvloeden.

Dialect is een indrukwekkend project dat de complexe en zware tocht van migranten belicht, een groep waarvan het aantal elk jaar toeneemt.

Felipe Romero Beltrán, een Colombiaanse fotograaf gevestigd in Parijs, belicht maatschappelijke vraagstukken waar hij vaak jarenlang mee bezig is. Daarnaast heeft hij een proefschrift geschreven over documentairefotografie voor zijn PHD-programma aan de Universiteit Complutense in Madrid.

Data en tijden

vrijdag 1 maart10:00 - 21:00
zaterdag 2 maart10:00 - 18:00
zondag 3 maart10:00 - 18:00

Felipe Romero Beltrán - Dialect

Data
za 2 mrt10:00 - 18:00
zo 3 mrt10:00 - 18:00
ma 4 mrt10:00 - 18:00
Meer data
Locatie
Foam Fotografiemuseum Amsterdam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
toon in Google Maps