Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Collecting the City #4: Kazerne Reigersbos

Buurtinitiatief Kazerne Reigersbos in Amsterdam Zuidoost is uitgegroeid tot cultureel centrum en creatieve broedplaats. Een onmisbare plek. De jonge makers 'Future Tellers' laten je zien waarom en geven hun toekomstvisie op de wijk in de kleine tentoonstelling 'Kazerne Reigersbos'. De expositie vindt plaats in het Amsterdam Museum aan de Amstel.

Collecting the City #4: Kazerne Reigersbos

Data
za 18 mei10:00 - 17:00
zo 19 mei10:00 - 17:00
ma 20 mei10:00 - 17:00
Meer data
Locatie
Amsterdam Museum
Amstel 51
1018 EJ Amsterdam

Collecting the City

Collecting the City is een tentoonstellingsserie waarin het Amsterdam Museum samen met verschillende gemeenschappen en organisaties de levendige stad Amsterdam verzamelt en presenteert. Deze vierde editie presenteren we de kleine tentoonstelling Kazerne Reigersbos waarin vijf jonge makers over hun wijk in Amsterdam Zuidoost vertellen.

Een belangrijke plek in Zuidoost

Reigersbos is een groene wijk in Amsterdam Zuidoost. In de gezinswoningen met tuin wonen veel ouders met opgroeiende kinderen en in de wijk zijn ook veel creatieve jongeren te vinden. Allemaal wonen ze graag in deze wijk maar, net zoals de gemeente, geven ze aan dat er ook werk aan de winkel is. Het openbare groen, de speeltuintjes en sportveldjes zijn aan vervanging toe en op sommige plekken voelen ze zich onveilig. Daarnaast is er een tekort aan woningen voor jongeren en ouderen en ontbreken er voorzieningen, zoals een ontmoetingsplek voor de jongeren en mensen uit de buurt.

Broedplaats

Vanuit dat gemis is in 2020 het buurtinitiatief Kazerne Reigersbos ontstaan. Een groep buurtbewoners mocht van de gemeente een voormalige brandweerkazerne tijdelijk ombouwen tot een plek voor de buurt. Deze plek is uitgegroeid tot een cultureel centrum en creatieve broedplaats. Er zijn studio’s voor ondernemers, kunstenaars en culturele organisaties. Daarnaast is er een muziekproductieruimte, buurtwerkplaats, (buurt)podium, buurtkeuken, koffiebar, sportzaal en zijn er flexwerkplekken in het gebouw.

Onmisbaar

De plek is volgens de initiatiefnemers onmisbaar geworden en ze hopen dat ze mogen blijven. In deze tentoonstelling laten ze zien waarom. In een film is te zien waarom de Kazerne is opgericht en welke rol de plek is gaan spelen in de wijk. De tweede zaal is een werkruimte voor het project Future Tellers. Voor dit project werkt een groep jonge makers van de Kazerne het komende jaar aan een kunstinstallatie. Hiermee delen ze hun toekomstvisie op hun wijk.

Kijk op de website voor de verschillende ticketprijzen.

Data en tijden

vrijdag 17 mei10:00 - 17:00
zaterdag 18 mei10:00 - 17:00
zondag 19 mei10:00 - 17:00

Collecting the City #4: Kazerne Reigersbos

Data
za 18 mei10:00 - 17:00
zo 19 mei10:00 - 17:00
ma 20 mei10:00 - 17:00
Meer data
Locatie
Amsterdam Museum
Amstel 51
1018 EJ Amsterdam