Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Clubbing

Westerunie

Westerunie is een industriële club en evenementen-locatie op de Amsterdamse Westergas. Al 17 jaar vinden er elk weekend feesten plaats met nationale en internationale top-dj's & promotors. De programmering van Westerunie is net zo veelzijdig als de stad Amsterdam. Muziekstijlen variëren van Techno tot Hip-hop en van Latin tot Disco. Check de gehele agenda op de website.

Perfect voor een clubavond

De industriële Amsterdamse club Westerunie bevindt zich pal naast de iconische Gashouder bij de Westergas. 

De Westerunie staat wekelijks garant voor hete nachten. Met clubavonden ingevuld door de smaakmakers onder de party-organisaties waaronder Pleinvrees, Loveland, Elrow, Gardens of Babylon, Komm Schon Alter 24+, Multigroove, Friendzone, Terug naar Toen, Papi Chulo, Roda da Holanda, Fun House, Waserette, King Shiloh Soundsystem, Fun House, Milkshake en nog vele anderen is de Westerunie een zeer geliefde club in Amsterdam.

De Westerunie programmeert net zo breed als dat de stad Amsterdam aan smaken rijk is. Van Hip-Hop tot Techno en van Latin tot Smartlappen. Westerunie biedt ruimte aan 850 bezoekers maar wordt regelmatig vergoot tot 1200 bezoekers met de naastgelegen Westerliefde of zelfs tot 2000 personen als ook het daarnaast gelegen Transformatorhuis erbij wordt getrokken. Als alle 3 de zalen worden gebruikt is de Westerunie een van de grootste clubs binnen de Amsterdamse ring. Bekijk hier de Westerunie agenda. 

Met het inpandige café-restaurant Westergasterras, kun je voordat je de club induikt ook heerlijk dineren en borrelen in het avondzonnetje op het immense terras of binnen bij de open haard. Bekijk hier de menukaart. 

Westerunie, al dan niet gecombineerd met de Westerliefde en het Westergasterras is doordeweeks ook te boeken als locatie voor zakelijke evenementen, tv-opnames, clip-shoots, presentaties of bedrijfsfeesten.