Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Clubbing

HF x LOFI present: Mbé, DJ K and more

Clubnacht met Braziliaanse classic sounds, geluidskunst en baile funk – geboren in de favela’s tussen de heuvels en het asfalt. Deze clubnacht is onderdeel van het Holland Festival en kun je bijwonen in Lofi aan de Basisweg 63.

HF x LOFI present: Mbé, DJ K and more

Data
vr 7 jun18:00 - 05:00
Locatie
Lofi
Basisweg 63
1043 AN Amsterdam

Dance de hele nacht door

In Brazilïe klinkt meer dan samba en bossanova. Voel de adrenalinerush van baile funk en dans je in het zweet op de clubnacht van het Holland Festival en de industriële stadsoase Lofi.

Want baile funk, het jonge muziekgenre dat broeit tussen de heuvels en het asfalt van de favela’s, is de Braziliaanse tegenhanger van westerse rave. Maar de sloppenwijken bieden ook ruimte aan experimentele muziek waarin de wortels van Braziliaanse muziek worden vervlochten met moderne muziekstromingen.

Over Producer/musicus Mbé (Luan Correia)

Producer/musicus Mbé (Luan Correia) voert live zijn bejubelde project Rocinha uit, genoemd naar Rio’s grootste favela, waar hij opgroeide en op straat een deel van de samples voor dit project opnam.

Hij verwerkte ritmes uit candomblé, een religie in Brazilïe ontstaan na de Afrikaanse diaspora, en Afrikaanse beats in ambient music. Met zijn samples vraagt hij aandacht voor de gediscrimineerde zwarte bevolking. Mbé draait als dj ook een set met de beste baile funk uit Rio van dit moment.

Vintage jaren 80 Miami Bass-beats worden gepaard aan Braziliaanse ritmes, raps en geflipte samples waarin sirenes of pistoolschoten – een verwijzing naar het vele geweld in de favela's – langskomen.

Luidruchtig, rauw en opwindend. Dj K, de funktovenaar die tot een nationale ster is gegroeid nadat hij zijn strepen had verdiend in Heliópolis, de grootste favela van São Paulo, laat zijn bruxaria (‘hekserijfunk’), en madelão horen, zijn versie van favelafeestmuziek. De complete line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

HF x LOFI present: Mbé, DJ K and more

Data
vr 7 jun18:00 - 05:00
Locatie
Lofi
Basisweg 63
1043 AN Amsterdam