Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Muzikantendag

Zaterdag 1 juni 2024 is het weer tijd voor het kennisdeling- en netwerkevent van de Nederlandse muziekindustrie: de Muzikantendag. Die dag kunnen ambitieuze muzikanten zich laten ontdekken, nieuwe kennis op doen en andere muzikanten en professionals uit de muziekindustrie ontmoeten. Met een programma bomvol met panels, flitscolleges en clinics kan de beginnende muzikant zijn/haar/hen hart ophalen.

Muzikantendag

Data
za 1 jun11:00 - 18:00
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Muzikantendag

De Muzikantendag is een succesformule gebleken waar we dit jaar, na een uitverkochte editie, niet te veel aan sleutelen qua opzet, maar wel blijven innoveren in de inhoud.Daarmee faciliteert de Muzikantendag de kennisbehoefte van de Nederlandse opkomende artiest met diverse panels over verschillende onderwerpen. Zo is onder meer Music Rights on Tour weer van de partij en hebben we een interessante keynote om de dag mee te openen. In de flitscolleges komen onderwerpen als diversiteit en inclusie, de weg naar Noorderslag en TikTok voorbij. Voor het volledige programma hou muzikantendag.nl in de gaten.

Demospreekuren

Ook dit jaar zijn er meer dan 1000 luisterbeurten door muziekprofessionals. Boekers, managers, platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers en programmeurs zitten klaar om the next big thing te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Met vertegenwoordigers van o.a. Mojo, V2, Sony Music Publishing, Friendly Fire, Warner Chapell Music, NPO 3FM, BMG, Spotify en Popronde hebben we meer dan 70 professionals voor je klaar zitten. De Muzikantendag biedt optimaal de ruimte muziek te pitchen aan de muziekindustrie. De dag wordt zoals altijd afgesloten met het demopanel waarin voor een volle Melkweg diverse demo’s voorbij komen en beoordeeld worden door meerdere professionals vanaf het podium. 

Met de belangrijkste mensen van de industrie op één plek is de Muzikantendag de perfecte gelegenheid om je act een kickstart te geven. Kortom: een must visit voor iedere muzikant. Leden van Buma/Stemra kunnen – na registratie bij Buma/Stemra – gratis naar de Muzikantendag. 

Tickets zijn nu te koop via de website van de Melkweg.

Muzikantendag

Data
za 1 jun11:00 - 18:00
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons