Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Rootsriders

Op de sterfdag van Bob Marley staat Rootsriders (inmiddels traditiegetrouw) in de Melkweg voor een eerbetoon aan de King of Reggae zoals alleen zij dat kunnen! 1973 was het jaar van de internationale doorbraak van Bob Marley met het album Catch A Fire. Met z’n zwoele en opzwepende ritmes, z’n sociaal bewogen teksten en een boodschap van universele liefde groeide Bob Marley samen met z’n begeleidingsband The Wailers dat decennium uit tot één van de allergrootste smaakmakers van de muziekgeschiedenis. Veel te jong, hij was pas 36, stierf hij op 11 mei 1981 aan de gevolgen van kanker, desalniettemin een zeer omvangrijk en indrukwekkend oeuvre achterlatend.

Rootsriders

Speeldata
donderdag 11 mei 2023 om 19:00
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam

Tribute aan Henny Vrienten

Als voorprogramma doet Rootsriders een reggae tribute aan Henny Vrienten (Doe Maar), met zanger Tjerk Schoonheim. Na het overlijden van Henny Vrienten in 2022 toerden ze met de show 'Henny: Een reggae saluut' door Nederland en Belgie.

Rootsriders, al jaren één van de bekendste Bob Marley tribute bands ter wereld zetten, 50 jaar na die doorbraak, dit iconische album nog eens extra in de schijnwerpers waarmee de band andermaal laat zien waarom zij in de afgelopen 17 jaar zijn uitgegroeid tot “de beste Marley tribute band ter wereld.” (BBC Radio).

Rootsriders

Speeldata
donderdag 11 mei 2023 om 19:00
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam