Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Kikuko Ogura – Belle Epoque Harmony

Kikuko Ogura, 1e prijswinnaar pianoforte Oude Muziek Concours Brugge 2023, geeft een verrassend recital met composities uit de Belle Epoque in het Geelvinck Salon/Luther Museum. N.B. De genoemde eindtijd is een indicatie.

Kikuko Ogura – Belle Epoque Harmony

Data
zo 4 aug16:00 - 17:00
Locatie
Geelvinck Salon / Luther Museum
Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam

Belle Epoque-harmonie

De Erard fortepiano (1891), die de prachtige klank van die tijd speelt, zal weerklinken in de Kerkzaal van het Luther Museum. Het begint met M.Ravels Prélude, gecomponeerd ter ere van Ravels vrienden die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. ICDebussy's 'Estampes' is geïnspireerd op het Oosten, Spanje en Frankrijk. R.Taki's 'Minuet' en 'Regret' zijn de eerste pianostukken geschreven door een Japanner. C. Chaminade was een zeer succesvolle vrouwelijke componist. C.Debussy's 'Children's Corner' haalt herinneringen op aan de kindertijd die iedereen doormaakte. 'L'Isle Joyeuse' waar alle mensen samen vliegen naar een wereld van geluk.

Programma

Maurice Ravel (1875~1937)

- Prelude 'Le Tombeau de Couperin'

Claude Debussy (1862-1918) : Estampes

- Pagoden

- La soiree dans Grenade

- Tuinen onder de pluie

Rentaro Taki (1879 ~ 1903)

-Menuetto

- Spijt

Cecile Chaminade (1857 ~ 1944)

-Pas des Echarpes Op.37-3

- Autome Op.35-2

-0-0-0-0-

Franciscus Jean Marcel Poulenc (1899 ~ 1963)

XZ éme Improvisatie en Ut mineur 'Homage A Edith Piaf'

Kosçak Yamada (1886~1965) :

- Vier seizoenen in Kyoto

- Karatachi-no-hana

C. Debussy 'Kinderhoek'

- Dokter Gradus ad Parnassum

- Jimbo's slaapliedje

- Serenade voor de pop

- De sneeuw danst

-De kleine herder

- Golliwogs taartwandeling

C. Debussy: L'Isle Joyeuse

Kikuko Ogura

Kikuko Ogura studeerde aan de Tokyo University of the Arts en vervolgens aan de universiteit zelf. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerde. Ze won de eerste prijs op de Japan Mozart Piano Competition 1989, de eerste prijs in de ensemblesectie 1993 en de fortepianosectie 1995, evenals de publieksprijs op de Brugse Internationale Oude Muziek Competitie. Ze heeft vele optredens op televisie en radio gemaakt. Haar ruim 50 cd's worden sterk aanbevolen door kranten en muziektijdschriften als 'Record Geijutsu'. Andere prijzen en prijzen zijn onder meer de hoofdprijs in de recordcategorie van het National Arts Festival Japan 2012, de Music Pen Club Japan Award (sectie Klassiek instrumentaal/vocaal) en een eervolle vermelding in de JXTG Music Awards (sectie westerse muziek). Zij is de auteur van 'An Illustrated History of the Piano' (Kawade Shobō Shinsha), en heeft de kritische editie van 'Giustini: Twelve Sonatas', deel I en II (Edition Kawai), en een verzameling sonatines getiteld 'Raccolta di Sonatine' (Ongaku-no-Tomo Sha Corp). Ze ensceneerde veertig concerten in de serie 'Kikuko Ogura's Mozart Klavier Room'. De serie 'Kikuko Ogura – the World of the Fortepiano' werd gelanceerd in 2020. Ze is de producer van de Fortepiano Academy SACLA Japan en is momenteel parttime docent aan het Tokyo College of Music.

Kikuko Ogura – Belle Epoque Harmony

Data
zo 4 aug16:00 - 17:00
Locatie
Geelvinck Salon / Luther Museum
Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam