Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Serie Couleur Vocale: Les Dames Vocales met 'Hymnes from East and West'

Gustav Holst raakte gefascineerd door de Hindoeïstische teksten van de Rig Veda en leerde Sanskriet om zich te kunnen verdiepen in de eigenheid ervan. Hij kwam met een aantal werken in een hoogst eigen sfeer waaronder de prachtige 4 hymnes voor vrouwenkoor en harp. Kom luisteren in de Waalse Kerk.

Serie Couleur Vocale: Les Dames Vocales met 'Hymnes from East and West'

Data
za 22 jun20:15 - 22:15
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps

Een muzikaal geïnspireerd geheel

Barber neemt ons mee naar het zeer vroege christendom met een hymne voor de vrouwen die niet wilde wijken voor geweld omwille van hun geloof in Christus. Lasse Thoresen zette meerdere teksten van het bahai geloof op muziek. De jonge Sloveense componist Makor zette een aantal mystieke teksten op muziek en plaatse de zangeressen daarvoor verspreid in de ruimte. The May Magnificat van de Engelse dichter Gerald Manley Hopkins s.j. stoomt over van de lieflijkheid van de natuur in mei om Maria te eren. Vele visioen en inspiraties uit oost en west vloeien samen in dit programma van vrouwen ensemble Les Dames Vocales tot een muzikaal en geïnspireerd geheel.

Over Les Dames Vocales

Les Dames Vocales, begonnen in het najaar van 2020, is een Amsterdams project-ensemble voor vrouwenstemmen onder leiding van Jeroen Spitteler. De zangeressen zijn alle ervaren en zingen vaak al in gemengde koren or andere ensembles. Maar de liefde voor het prachtige repertoire en de speciale vocale klank die de combinatie van hoge stemmen eigen is brengt deze musici samen in dit uitdagende ensemble. LDV heeft een brede smaak: in principe zingen we al het klassieke repertoire dat voor onze samenstelling geschikt is: beginnend bij de vroege middeleeuwse muziek tot aan de hedendaagse.

Programma 

Gustav Holst (1874-1934): Choral Hymns from the Rig Veda, op. 26

Gustav Holst (1874-1934): Two Eastern Pictures, for women’s voices and harp (H. 112)

Samuel Barber (1910-1981): The Virgin Martyrs Opus 8, No. 1

Lasse Thoresen: Einige die Herzen deiner Diener 

Andrej Makor: Meditationes Sacrae (2015)

J. Spitteler: The May Magnificat (2017)

Over Couleur Vocale

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land. 

Serie Couleur Vocale: Les Dames Vocales met 'Hymnes from East and West'

Data
za 22 jun20:15 - 22:15
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps