Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Athens Collective

Op 15 juni staat Athens Collective op stage bij Cinetol voor een zomerse avond waarop je je even in Griekenland bent.

Athens Collective

Data
za 15 jun21:15 - 23:15
Locatie
Stichting Kunst- en Cultuurhuis Cinetol
Tolstraat 182
1074 VM Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Stap in de muziekscene van het bruisende Athene

Athens Collective is een Griekse muziekgroep bestaande uit vijf leden, met roots in Athene en Nederland. Het vijftal, bestaande uit Demis, Bart, Dimitris, Katerina en Christos brengt de warme, authentieke melodieën van de straten van Athene naar Nederland. Bij een concert van Athens Collective waan je je direct in de muziekscene van het bruisende Athene, waarin de bouzouki (traditioneel Grieks snaarinstrument) ook vandaag de dag nog springlevend is, en dat voel je!

Het instrument staat dan ook centraal in Athens Collective. Het collectief kent twee bouzoukispelers, Demis en Bart, beide in Nederland geboren, maar van kleins af aan geraakt door deze bijzondere klanken. Demis zingt daarbij ook, samen met Katerina die jarenlang werkte als professionele zangeres in Athene en het kleurrijke Atheense nachtleven als geen ander kent. Christos en Dimitris, ook beide gepokt en gemazeld in de Atheense muziekscene, begeleiden het gezelschap op gitaar, piano én zang. Athens Collective laat zien hoe divers, verrassend en springlevend de authentieke Griekse muziek nog altijd is en laat je voor even de Griekse zon op je huid voelen. 

Het concert in Amsterdam zal in het teken staan van een van de belangrijkste Griekse componisten en tekstschrijvers in de afgelopen decennia, Stavros Kougioumtzis. Diverse Griekse artiesten zoals Anna Vissi en Giorgos Dalaras hebben hun glansrijke carrières te danken aan de liederen van deze componist. Gedurende de avond zal er tevens verteld worden over het leven van Kougioumtzis, zijn inspiratiebronnen, zijn twijfels en hoe je een Kougioumtzis liedje kan herkennen aan de vogeltjes in de songteksten. 

Instagram | @athenscollectivenl

-INFO-

Datum | 15 juni

Locatie | Zaal

Deuren | 20:45

Aanvang | 21:15

Tickets | €11

Athens Collective

Data
za 15 jun21:15 - 23:15
Locatie
Stichting Kunst- en Cultuurhuis Cinetol
Tolstraat 182
1074 VM Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons