Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Emmet Cohen Trio

Amerikaanse pianist Emmet Cohen werpt een eigentijdse blik op traditionele stijlen, met respect voor de oude jazzmeesters in BIMHUIS op 8 mei.

Emmet Cohen Trio

Data
wo 8 mei20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

Emmet Cohen

Emmet Cohen staat bekend om zijn vloeiende pianospel dat geïnspireerd werd door legendes uit het verleden, maar dat nergens gedateerd klinkt. Op zijn vorige album Future Stride blies hij nieuw leven in de honderd jaar oude stijl van pianovirtuozen als James P. Johnson en Fats Waller. De titel van zijn nieuwe album Uptown In Orbit is een knipoog naar Blues In Orbit van Duke Ellington en verwijst naar de wijk Harlem (‘Uptown’) in New York; Cohen woont er in dezelfde straat waar Ellington ooit woonde.

Als finalist van de Thelonious Monk International Piano Competition werd Emmet Cohen op zijn eenentwintigste ontvangen in het Witte Huis door president Obama. Cohen verdiepte zich in vintage-pianostijlen door veel in jazzclubs op te treden en door samen te werken met veteranen als Benny Golson, Ron Carter en Jimmy Cobb. Op YouTube maakte hij vanuit zijn appartement de veelbekeken serie Live From Emmet’s Place, met illustere gastmusici als Veronica Swift, Nicolas Payton en Christian McBride.

Emmet Cohen Trio

Data
wo 8 mei20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact