Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

De verborgen verhalen van Huis Willet-Holthuysen

In het kader van de Canondagen leidt junior conservator Bram Groenteman je op 26 mei van 15.00 tot 16.00 uur rond door Huis Willet-Holthuysen. Een historisch herenhuis gelegen aan de Amsterdamse grachtengordel en deel van de Unesco Werelderfgoedlijst. Wat zijn de verborgen verhalen van dit huis vol pracht en praal?

De verborgen verhalen van Huis Willet-Holthuysen

Data
zo 26 mei15:00 - 16:00
Locatie
Huis Willet-Holthuysen
Herengracht 605
1017 CE Amsterdam
toon in Google Maps

Bram Groenteman

Tijdens de rondleiding zal Bram inzicht geven in de geschiedenis van Huis Willet-Holthuysen, de constructie hiervan en het lopende onderzoek naar de nog verborgen verhalen van het huis. Wil je graag meer te weten komen over Huis Willet-Holthuysen en haar bewoners? Meld je dan aan! De rondleiding is gratis bij een geldig entreebewijs.

Huis Willet-Holthuysen & de Canon van Nederland

Het huis is vernoemd naar Abraham Willet en Louisa Holthuysen, het echtpaar dat hier eind 19e eeuw woonde. Zij verzamelden veel kunst en objecten en lieten het interieur vormgeven naar hun eigen smaak. De stijlkamers roepen een nostalgisch gevoel op naar een ver verleden. Maar wat weten we over dit verleden?

In de Canon van Nederland staat Huis Willet-Holthuysen onder het venster van de grachtengordel als het voorbeeld van de expansie van Amsterdam. In de rondleiding zal er aandacht worden besteed aan deze pracht en praal, maar wel met een kanttekening. De huidige staat van het huis is het resultaat van eeuwen aan geschied(her)schrijving en heeft op sommige vlakken nog weinig te maken met de werkelijkheid. Bovendien heeft Huis Willet-Holthuysen directe banden met het koloniale verleden, een aspect waar de Canon nog beperkt aandacht aan besteedt als het gaat om de grachtengordel.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: 26 mei, 15.00 tot 16.00 uur
  • Locatie: Huis Willet-Holthuysen, Herengracht 605
  • Prijs: Gratis bij een geldig entreebewijs
  • Voertaal: Nederlands

De verborgen verhalen van Huis Willet-Holthuysen

Data
zo 26 mei15:00 - 16:00
Locatie
Huis Willet-Holthuysen
Herengracht 605
1017 CE Amsterdam
toon in Google Maps