Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

Badass Tours

Badass Tours biedt wandel- en boottochten die u kennis laten maken met de verborgen ‘badasses’ van de geschiedenis, Amsterdammers die de regels braken en de stad maakten.

Diverse wandeltochten

Ontmoet de BIPOC, vrouwelijke, Joodse en LGBTQIA Amsterdammers die met grote en kleine daden hebben bijgedragen aan het ontstaan van de stad. Hun geschiedenissen zijn ontrafeld in archieven verspreid door het hele land. Vervolgens zijn hun verhalen bewerkt door een prijswinnende regisseur uit New York. Ervaren vertellers delen deze verhalen tijdens wandeltochten, boottochten en speciale evenementen.

Badass Tours verzorgt privé-wandelingen en groepswandelingen. De privé-wandelingen worden afgestemd op de door de klant gewenste thema's (BIPOC, LGBTQIA, Joodse en/of vrouwengeschiedenis) en interesses (kunstenaars, revolutionairen, strijders, enz.). De groepswandelingen bestrijken een breed scala aan mensen en wijken. De huidige groepstours zijn de ‘Women's History Tour’, 'LGBTQ+ History Tour’ en ‘Hidden Gems Tour’.

Digitale rondleiding

De ‘Badass Amsterdam DIY Tour’ van Badass Tours is een digitale rondleiding op eigen houtje. Gebruikers volgen hun eigen interesses door de Amsterdamse BIPOC, LGBTQIA, Joodse en/of vrouwengeschiedenis. Deze zelf samen te stellen wandeltocht is te vinden via de Badass Tours website, zonder app te hoeven downloaden en zonder data-tracking.

Voor grotere groepen en speciale evenementen organiseert Badass Tours privé-boottochten door Amsterdam of speciale vertelvoorstellingen. Eerdere vertellocaties waren onder andere het Van Gogh Museum, Pakhuis de Zwijger en Mezrab House of Stories.