Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Monique Wilson per 1 september nieuwe directeur amsterdam&partners

De raad van toezicht van amsterdam&partners heeft Monique Wilson (1973) benoemd tot algemeen directeur. Wilson zal zich samen met het management team, de medewerkers, alle partners en partijen in de stad verder gaan inzetten voor een leefbare, aantrekkelijke, welvarende, duurzame en inclusieve metropool Amsterdam.

Monique Wilson komt van de gemeente Amsterdam waar zij als directielid van de directie Communicatie verantwoordelijk was voor de communicatie van het concern en bestuur van de gemeente Amsterdam. In deze politiek-bestuurlijke omgeving bouwde zij met haar team aan een communicatieve organisatie en richtte zij zich op het versterken van de relaties van het bestuur en de gemeente. 
 
Voordat zij de overstap maakte naar Amsterdam werkte Wilson voor de gemeente Almere waar zij als manager marketing bouwde aan het stadsmerk Almere. Daarvoor heeft ze in bestuurlijk complexe organisaties ervaring opgedaan op het gebied van communicatie, marketing, positionering en imago- en reputatiemanagement in zowel het bedrijfsleven bij Colliers International (voormalig WPM), als aan bureauzijde bij ALBA\REC Media- en Communicatie.
 
“We zijn blij met de komst van Monique. In de gesprekken die we de afgelopen periode met haar voerden, kwamen vooral haar ondernemende instelling en brede ervaring met zeer uiteenlopende stakeholders sterk naar voren. Ze heeft veel ervaring bij verschillende gemeentelijke instellingen en ook in het commerciële veld. We zochten een verbinder met brede kennis en expertise en hebben die gevonden in Monique”, aldus Oswald Coene, voorzitter raad van toezicht van amsterdam&partners.
 
Monique Wilson zal de komende tijd haar werkzaamheden bij de gemeente Amsterdam afronden en per 1 september starten in haar nieuwe rol. Wilson volgt Geerte Udo op die begin dit jaar haar vertrek aankondigde en de organisatie per 1 mei verliet.