Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Urland - Urland doet De Empty Space

In URLAND doet De Empty Space experimenteert het collectief met AI als artistieke partner. Startpunt: de lege ruimte. Vanuit daar bouwt kunstmatige intelligentie (AI) de performance, met de URLANDers als marionetten. De voorstelling is te zien in Frascati.

Urland - Urland doet De Empty Space

Data
wo 22 mei20:00 - 20:00
do 23 mei20:00 - 20:00
Meer data
Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

Urland doet De Empty Space 

We vroegen aan ChatGPT: ‘Schrijf een script, gebaseerd op eerder werk van URLAND, over een collectief dat experimenteert met AI als artistieke partner.’ Onze stemmen zijn gecloned met een voice cloningsoftware. Vanuit het niets creëert AI iets.

“Meet [insert name performance collective], an avant garde theater troupe. The story follows the troupe’s journey as they grapple with the integration of AI in theater, exploring themes of ‘creativity’, ‘human vs. machine’, and the ‘evolution of art.” URLAND omarmt het onbekende en vliegt met vleugels van was voorbij de clouds.

URLAND doet De Empty Space is onderdeel van het vooronderzoek voor Formerly Known As (november 2024). In deze voorstelling gaat URLAND een poging wagen om iets uit niets te maken. Een ode aan de geboorte der geboortes. Het trauma der trauma’s. reboot, restart, rebirth. Repeat.

‘URLAND doet’ is een speelse reeks met experimenten. Een ode aan dat wat nog niet af is, de rauwheid van de werkstudio. ‘URLAND doet’, want het antwoord op een vraagstuk ligt volgens het collectief vaak in het dóen. De toeschouwer wordt deelgenoot en medeplichtig aan een voorstelling die misschien (n)ooit gemaakt gaat worden. Samen tasten we in het duister. 

Data en tijden

woensdag 22 mei20:00 - 20:00
donderdag 23 mei20:00 - 20:00

Urland - Urland doet De Empty Space

Data
wo 22 mei20:00 - 20:00
do 23 mei20:00 - 20:00
Meer data
Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps
Contact