Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Koolhovens Keuze

Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers van Nederland deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1, De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma De Kijk van Koolhoven. In Koolhoven Keuze deelt Martin aan de hand van door hem uitgezochte scènes zijn inzicht in film, doorspekt met geestige anekdotes en meningen over van alles en nog wat in Schouwburg Amstelveen

Koolhovens Keuze

Data
vr 4 okt19:30 - 23:00
za 9 nov19:30 - 23:00
za 14 dec19:30 - 23:00
Meer data
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps
Contact

Thema Ennio Morricone: Film: Investigation of a Citizen Above Suspicion

Martin Koolhoven: 'Toen ik bij de Eurocrime-avond de openingsscene liet zien van Investigation of a Citizen Above Suspicion, waarin politie-inspecteur Gian Maria Volonté zijn maîtresse vermoordt en opzettelijk sporen achterlaat vroegen na afloop behoorlijk wat mensen welke film dat nou was geweest, omdat ze hem zo graag wilden zien. Nu weet ik hoe moeilijk die film te vinden is, dus leek het me de perfecte film voor Morricone Night! Een heerlijke ironische score van de maestro.' Kaarten voor deze avond koop je hier.

Thema Clint Eastwoord - Film: The Enforcer (1976)

Inspecteur 'Dirty' Harry Callahan moet een terroristische organisatie tegenhouden. De organisatie bestaat uit ontevreden Vietnam-veteranen. Daarvoor bundelt Harry de krachten met zijn vrouwelijke partner, inspecteur Kate Moore, maar hij is niet al te enthousiast om met haar samen te werken. Kaarten voor deze filmavond via de ticketlink.

Thema Steven Spielberg - Film: Minority Report 

2054. In Washington is een speciale afdeling opgezet die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. John Anderton is één van de detectives werkzaam voor de zogenaamde Pre-Crime divisie. Maar dan wordt hij zelf aangewezen als een toekomstige moordenaar. Hoewel Anderton een rotsvast vertrouwen heeft in het systeem, begint hij toch te vermoeden dat iemand hem erin heeft geluisd. En dan zit er maar één ding op: vluchten om te kunnen onderzoeken hoe hij de misdaad kan voorkomen. Wil jij hierbij zijn koop je kaarten via de link.

Thema Coen Brothers - Film: O Brother where art thou

Amerika in de jaren 30 van de vorige eeuw. Drie gevangenen slagen er in te ontsnappen tijdens de dwangarbeid. Ze zijn van plan de buit die één van hen verstopt heeft op te halen. Aangezien het geld verborgen is in een huis dat binnen korte tijd onder water zal staan door de aanleg van een nieuwe dam, is er haast bij geboden. Dat is echter niet de enige moeilijkheid waarmee de drie te maken krijgen. Wil je ook meer weten over de Coen Brothers, koop je kaartje hier.

Thema Hitchcock - Film: Torn Curtain 

De Amerikaanse wapendeskundige professor Michael Armstrong woont met zijn assistente en verloofde Sarah Sherman een internationaal congres in Kopenhagen. In een hotel neemt Sarah een cryptische boodschap in ontvangst die voor Armstrong bestemd was. Wanneer de professor verklaart dat hij dringend het vliegtuig naar Zweden moet nemen, wordt Sarah achterdochtig. Ze ontdekt dat Armstrong een vlucht naar Oost-Berlijn geboekt heeft en gaat hem achterna. Daar aangekomen blijkt het dat hij overgelopen is naar het Oostblok. In werkelijkheid heeft de man het voorzien op een belangrijke formule, die hij vanuit Leipzig grens over wil smokkelen. Kaarten voor deze filmavond koop je via deze ticketlink.

Thema James Bond - Film: Octopussy

Een krankzinnige Russische generaal stal juwelen uit het Kremlin en verving die door vervalsingen. Geheim agent 009 wordt dood aangetroffen met een vals Fabergé ei. Dit had hij gestolen van de spionne die zich Octopussy noemt. Geheim agent 007, James Bond, moet uitzoeken waarom een Rus het Kremlin besteelt. Kaartjes voor deze 007 avond koop je hier.

Thema Kubrick - Film: The Killing 

Johnny Clay heeft een plan. Na 5 jaar in de gevangenis op Alcatraz te hebben doorgebracht besluit hij dat hij dan toch misdaden pleegt, hij er maar beter voor kan zorgen dat de opbrengst ervan het risico op straf waard is. Hij verzint een slim plan om een grote som geld van de plaatselijke racebaan te stelen. Het enige minpunt van zijn plan is dat hij geen rekening houdt met de hebberige vrouw van �n van de kassamedewerkers en haar vriend. Kaarten voor de ze avond koop je via de ticketlink.

Data en tijden

vrijdag 4 oktober19:30 - 23:00

Koolhovens Keuze

Data
vr 4 okt19:30 - 23:00
za 9 nov19:30 - 23:00
za 14 dec19:30 - 23:00
Meer data
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps
Contact