Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

MozFest House 2024 (12+)

MozFest is de belangrijkste bijeenkomst voor mensen die zich (willen) inzetten voor een betere digitale wereld. Er zijn workshops, discussies, talks, kunstinstallaties en nog veel meer moois. Mozilla gaat tijdens MozFest House Amsterdam in Tolhuistuin de confrontatie aan met AI en desinformatie.

MozFest House 2024 (12+)

Data
di 11 jun09:00 - 18:00
wo 12 jun09:00 - 18:00
do 13 jun09:00 - 18:00
Meer data
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

De invloed van AI op democratie en sociale rechtvaardigheid

Voor het tweede jaar keert MozFest House Amsterdam - de belangrijkste bijeenkomst voor mensen die zich inzetten voor een betere digitale wereld - terug naar de Tolhuistuin. Kom met ons in contact met gelijkgestemde individuen en herdenk de toekomst van technologie.

Wie heeft de macht over AI en wie niet

Mozilla Festival richt zich op de rol van journalistiek in deze turbulente tijden voor de democratie. Het evenement beschikt over meer dan 30 interactieve sessies, panels en workshops over onder andere de ‘gig-economie’, privacy en AI-surveillance.

Keynotes en panels

Marwa Fatafta (Access Now) en Olga Tokariuk (CEPA) delen inzichten over hoe AI machtsstructuren vormgeeft, desinformatie helpt verspreiden en de stem van minderheden onderdrukt. Datajournalist Mona Chalabi gaat in op de rol van data bij sociale onrechtvaardigheden. Haar visuele benadering maakt abstracte gegevens begrijpelijk en legt subtiele manipulaties bloot.

Workshops

  • Desinformatiebestrijders van de Nederlandse DROG Groep laten zien hoe burgers de verspreiding van desinformatie tegen kunnen gaan.
  • Mozilla en EleutherAI nodigen deelnemers uit mee te werken aan ethische richtlijnen van open source datasets.
  • Het Pulitzer Center’s Crisis Reporting Team organiseert een serie panels en workshops over AI-verslaglegging en hoe journalisten de makers van AI ter verantwoording kunnen roepen.

Kunst en muziek

Tijdens MozFest is er ook ruimte voor de de artistieke kant van deze thema’s, met onder meer de opvoering van ��Songs of the Living’ door Toshi Reagon en een community-koor waar iedereen deel kan nemen. Verder zijn er optredens van de Royal Shakespeare Company en kunstinstallaties van onder meer Luna Maurer, Eric Klarenbeek en Julia Janssen te bewonderen.

Mozilla Foundation, de open source organisatie achter de Firefox-browser, zet zich decennialang in voor een gezonder internet. De organisatie werkt nauw samen met lokale partners zoals de gemeente Amsterdam, Digital Rights House, en Waag.

Bekijk de volledige sprekerslijst en het programma op de website van MozFest House Amsterdam.

MozFest House is de ideale locatie om opkomende culturele trends te verkennen, sessies bij te wonen, deel te nemen aan paneldiscussies en workshops om je perspectieven en netwerk uit te breiden.

Of je nu een kunstenaar bent die geïntrigeerd is door nieuwe vormen van expressie, een technoloog die nieuwsgierig is naar AI, of een professional die staat te popelen om je netwerk uit te breiden, MozFest House is de perfecte plek om je potentieel te ontsluiten en de grenzen van je vak te verkennen.

Data en tijden

dinsdag 11 juni09:00 - 18:00
woensdag 12 juni09:00 - 18:00
donderdag 13 juni09:00 - 18:00

MozFest House 2024 (12+)

Data
di 11 jun09:00 - 18:00
wo 12 jun09:00 - 18:00
do 13 jun09:00 - 18:00
Meer data
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons