Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Edward Reekers' Liberty Project

Reekers benadrukt de steun die hij kreeg van vrienden, collega's en zijn familie, evenals hulp op financieel, productie- en promotioneel gebied. Hij beschouwt het nieuwste album als zijn levenswerk en kijkt reikhalzend uit naar de albumlancering! Op 17 mei 2024 presenteert hij het werk uit dit album ook in Poppodium P60.

Edward Reekers' Liberty Project

Data
vr 17 mei21:00 - 23:00
Locatie
Poppodium P60
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps
Contact

Edward Reekers

Edward Reekers begint zijn muzikale reis op de middelbare school in Rotterdam, waar hij in verschillende bands zingt en verschillende instrumenten bespeelt, waaronder keyboards, gitaar en drums.

In 1978 ontdekt een vriend van Edward een advertentie waarin hij zoekt naar een zanger voor de symfonische rockband Kayak. Ondanks dat hij groot fan is, twijfelt Reekers aanvankelijk aan zijn kansen. Uiteindelijk dient hij een demo in en wordt geaccepteerd. Kayak brengt in januari 1979 het album "Phantom Of The Night" uit, met daarop de hitsingle "Ruthless Queen", dat een groot succes wordt in Nederland, Frankrijk en de VS.

In 1980 brengt Edward zijn eerste soloalbum uit, "The Last Forest", dat ook symfonische rockelementen bevat. In 2015 verlaat Edward Reekers de band Kayak en vervolgt zijn muzikale carrière. Hij blijft actief en neemt deel aan verschillende projecten, waaronder "Symfo Classics" en "Ayreon Universe" in 2017.

Waarom duurde het vijftien jaar voordat Edward Reekers nog een album maakte? De COVID-19-pandemie speelde een cruciale rol, omdat liveoptredens onmogelijk werden. Ondanks de duisternis van de pandemie vond hij inspiratie om te schrijven en muziek te maken, met de steun van zijn dochter Melody en vrienden als Mark Bogert, die zijn demo's verrijkte met gitaarpartijen. Joost van den Broek raakte betrokken en raakte enthousiast over het idee van een mogelijke rockopera.

Reekers benadrukt de steun die hij kreeg van vrienden, collega's en zijn familie, evenals hulp op financieel, productie- en promotioneel gebied. Hij beschouwt het album als zijn levenswerk en kijkt reikhalzend uit naar de albumlancering! Op 17 mei 2024 presenteert hij het werk uit dit album ook in Poppodium P60.

Edward Reekers' Liberty Project

Data
vr 17 mei21:00 - 23:00
Locatie
Poppodium P60
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps
Contact