Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Arts of Resistance festival with Lowkey

Op zondag 2 juni werken Arts of Resistance en Paradiso samen om een festival en fondsenwerving te organiseren in solidariteit met het Palestijnse verzet tegen het Israëlische koloniale en apartheidsregime en de aanhoudende genocide in Gaza. Verwacht een bomvol programma met poëzie, lezingen en muziek.

Arts of Resistance festival with Lowkey

Data
zo 2 jun19:30 - 23:00
Locatie
Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
toon in Google Maps

Programma

Underground hiphoplegende Lowkey – een van de krachtigste rappers van Groot-Brittannië – is headliner van de avond met live ondersteuning door de Afrogrooves-band. Palestina Robotica zal de rollen omdraaien en danseres Amira al Rawi zal optreden samen met vele anderen die nog zullen worden aangekondigd. Voor het panel hebben we Lowkey en Dina Zbeidy uitgenodigd, gepresenteerd door Chris Kaspar de Ploeg.

Terwijl er ruimte wordt geboden voor gedeeld verdriet en woede, is het de bedoeling om het verzet te vieren en opnieuw op te laden voor solidariteit. In lijn met dit doel zullen alle opbrengsten uit de kaartverkoop worden gedoneerd aan het European Legal Support Centre (ELSC), een organisatie die juridische steun biedt aan activisten op het vasteland van Europa en Groot-Brittannië die solidair zijn met de Palestijnse rechten. Dit is hard nodig omdat 'individuen te maken kregen met repercussies als ze zich uitten, waaronder ontslag, disciplinaire maatregelen of dreigementen met deportatie als ze buitenlands staatsburger zijn', aldus Amnesty International.

De VN kondigden aan dat er meer dan een miljoen Palestijnen met hongersnood te maken hebben, 'het hoogste aantal mensen dat met catastrofale honger kampt ooit geregistreerd door het Integrated Food Security Classification-systeem – overal en altijd.' Om deze reden lijkt fondsenwerving voor voedselhulp wellicht het meest urgent. Maar zoals de VN in hetzelfde rapport benadrukt, is dit geen natuurramp, maar een 'volledig door de mens veroorzaakte' ramp. Het is de Israëlische regering die verhindert dat het voedsel Gaza binnenkomt, met de niet aflatende steun van veel westerse regeringen. Daarom zamelen Arts of Resistance en Paradiso geld in voor activisme. Kom mee voor een avond vol verzet, woede en feest in Paradiso.

Over ELSC

Het European Legal Support Centre (ELSC) is de eerste en enige onafhankelijke organisatie die de Palestijnse solidariteitsbeweging in Europa via legale middelen verdedigt en versterkt. Ze bieden gratis juridisch advies en bijstand aan verenigingen, mensenrechten-NGO's, groepen en individuen die pleiten voor de Palestijnse rechten op het Europese vasteland en in het Verenigd Koninkrijk. De ELSC komt tussenbeide om een einde te maken aan willekeurige beperkingen en de criminalisering van belangenbehartiging. Het ontwikkelt ook juridische instrumenten en houdt zich bezig met strategische rechtszaken ter ondersteuning van de belangenbehartiging en campagnes van het maatschappelijk middenveld. Het Centrum werd in januari 2019 opgericht als een gezamenlijk initiatief van Europese advocaten, het Palestijnse maatschappelijke netwerk PNGO en de Nederlandse NGO The Rights Forum, die in de opstartfase gastheer was voor de ELSC in Amsterdam.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Arts of Resistance festival with Lowkey

Data
zo 2 jun19:30 - 23:00
Locatie
Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
toon in Google Maps