Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

ABBA Gold The Tribute Show

Wie heeft er niet voor de spiegel staan meezingen met Anni-Frid, Agnetha, Björn en Benny? Plateauzolen, spiegelbollen, schoudervullingen, glamrock en glitters; ABBA bloeide in de legendarische jaren zeventig. Op 14 oktober zorgt ABBA Gold – een toonaangevende tributeformatie – in de Grote Zaal voor vuurwerk op het podium.

ABBA Gold The Tribute Show

Data
ma 14 okt20:15 - 22:50
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

50 jaar na Waterloo

Precies 50 jaar geleden startte met het Eurovisie Songfestival de wereldwijde zegetocht van ABBA. Hun overwinning begon met Waterloo, waarmee het Zweedse kwartet de wereld veroverde als een donderslag bij heldere hemel. En dat is dit jaar precies 50 jaar geleden! Björn en Benny schreven de ene hit na de andere: The Winner Takes it All, Money Money Money, Super Trouper en Take a Chance on Me. De ene keer klinkt ABBA iets meer pop, dan weer een beetje disco of juist vrolijk zonnig.

Leef je Abbamania uit!

Al die megahits komen langs tijdens ABBA Gold The Tribute Show in Het Concertgebouw. Zowel de band als de vocalisten behoren tot de top binnen hun genre. Behalve aan vette drums is de glammuziek van ABBA te herkennen aan een sexy gitaar- en basgeluid. De hoofdrol van de show is natuurlijk voor de muziek, maar ook decor, licht, geluid, choreografie en presentatie ademen die herkenbare ABBA-vibe. Op 14 oktober kun jij je Abbamania uitleven in Amsterdam. Zing en swing mee met onder meer Mamma Mia, Fernando en SOS.

Dancing Queen

In 1976 scoorde ABBA haar grootste hit met Dancing Queen. Het nummer werd 8,8 miljoen keer verkocht en stond lange tijd op nummer één in de hitlijsten van vijftien landen. Van ABBA Gold, het bekendste verzamelalbum, zijn wereldwijd 28 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is ABBA Gold het best verkochte internationale popalbum aller tijden.

ABBA Gold The Tribute Show

Data
ma 14 okt20:15 - 22:50
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps