Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Entrée-Essentials: Mahler met Klaus Mäkelä

Maak tijdens de Entrée-Essentials van dit seizoen kennis met Mahlers Eerste symfonie – een van de meesterwerken die je gehoord wilt hebben. Uitgevoerd door het Concertgebouworkest in de Grote Zaal, onder leiding van toekomstig chef-dirigent Klaus Mäkelä.

Entrée-Essentials: Mahler met Klaus Mäkelä

Data
vr 20 sep21:00 - 23:20
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact

Essentials

Speciaal voor wie nog geen of weinig ervaring heeft met symfonische muziek is er Essentials. Maak kennis met de meesterwerken die je gehoord moet hebben, uitgevoerd door het Concertgebouworkest en eigenwijs ingeleid door Thomas Vanderveken. Bij Essentials verwelkomen we een nieuwe generatie muziekliefhebbers en heerst er een aangenaam informele sfeer.

Mahlers Symfonie nr. 1

Een Mahler-symfonie door het Concertgebouworkest onder leiding van artistiek partner Klaus Mäkelä is een sensatie! Gustav Mahler reisde in 1903 van Wenen naar Amsterdam om de Nederlandse première van zijn Eerste symfonie te leiden. Een innige samenwerking kwam op gang, en zo begon de veelgeroemde Mahler-traditie van het Concertgebouworkest. Klaus Mäkelä stapt met evenveel respect als zelfvertrouwen in die traditie: eerder gaf hij al verbluffende interpretaties van de Zesde en de Derde, nu is de beurt aan de Eerste symfonie, die hij Mahlers ‘pastorale’ noemt: ‘Ik heb me altijd enorm aangetrokken gevoeld door de fantasierijke schoonheid ervan, de frisheid ook. De expressie is heel helder, en het heeft alle elementen van zijn oeuvre al in zich.’

Afterparty

Na afloop is er een afterparty in verschillende ruimtes in Het Concertgebouw, met een diverse programmering. Klets na in de Museumfoyer, waag een dansje in de Spiegelzaal en dwaal door de gangen met andere jonge muziekliefhebbers.

Essentials begint om 21.00 met een prikkelende inleiding.

Entrée-Essentials: Mahler met Klaus Mäkelä

Data
vr 20 sep21:00 - 23:20
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact