Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Op Straat - Sunday Market Westergas

De huizenmarkt kraakt aan alle kanten, de gentrificatie neemt maar toe en Huib woont in het park. Op straat toont de impact van het dak- en thuisloze bestaan. Een ode aan mensen die leven op straat. Waarom hangt er zo’n groot taboe rondom dakloosheid en waarom slaagt de overheid er niet in om eenieder een dak boven het hoofd te geven? Kom naar Westergas om deze voorstelling te zien.

Amsterdam 750
Gratis entree

Op Straat - Sunday Market Westergas

Data
zo 7 jul13:00 - 13:30
zo 7 jul14:30 - 15:00
zo 7 jul16:00 - 16:30
Meer data
Locatie
Sunday Market Westergas
Haarlemmerweg 8E
1014 BE Amsterdam
Contact
Volg ons

Over thuis-en dakloosheid

De huizenmarkt kraakt aan alle kanten, de gentrificatie neemt maar toe en Huib woont in het park. Op straat toont de impact van het dak- en thuisloze bestaan. Een ode aan mensen die leven op straat. Waarom hangt er zo’n groot taboe rondom dakloosheid en waarom slaagt de overheid er niet in om eenieder een dak boven het hoofd te geven? Deze voorstellingen zijn op verschillende plekken te zien. Deze is te zien in Westergas tijdens Sunday Market.

De huizenmarkt kraakt aan alle kanten, de gentrificatie neemt maar toe en Huib woont in het park. Op straat toont de impact van het dak- en thuisloze bestaan. Een ode aan mensen die leven op straat. Waarom hangt er zo’n groot taboe rondom dakloosheid en waarom slaagt de overheid er niet in om eenieder een dak boven het hoofd te geven?

Op straat kwam tot stand vanuit de directe aanwezigheid van Het Markttheater op de markt, waar veel interactie is met dakloze mensen. Vanuit interviews met dakloze mensen, experts en partners zoals De Regenboog Groep, Leger des Heils en Ombudsman Rotterdam-Rijnmond kreeg de show haar vorm.

Na afloop van de shows serveren we vanuit onze soepkar een heerlijke Armeense Linzensoep bereid door Mher Brutyan en Jasmijn Schrofer. De voorstellingen zijn gratis, pay as you can. Wil je soep en een zitplaats reserveer je plek en stuur een mail.

Wil je weten waar de voorstellingen nog meer plaatsvinden kijk op de website voor alle speeldata en locaties, vergeet ook niet bij slecht weer om op de site te kijken of een voorstelling wel of niet doorgaat.

Data en tijden

zondag 7 juli13:00 - 13:30
zondag 7 juli14:30 - 15:00
zondag 7 juli16:00 - 16:30

Onderdeel van

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Van kleine buurtactiviteiten tot aan grote culturele evenementen.

Meer informatie
Amsterdam 750
Gratis entree

Op Straat - Sunday Market Westergas

Data
zo 7 jul13:00 - 13:30
zo 7 jul14:30 - 15:00
zo 7 jul16:00 - 16:30
Meer data
Locatie
Sunday Market Westergas
Haarlemmerweg 8E
1014 BE Amsterdam
Contact
Volg ons