Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Verhalen uit de Modestraat

Deze zomer organiseert Stadspodium Noord samen met Modestraaten Mezrab Storytelling School een reeks gezellige verhalen avonden. Hier hoor je de kleurrijke verhalen van de verschillende mensen die wekelijks in broedplaats Modestraat komen, het bruisend middelpunt van het Buiklotermeerplein. Modestraat is extra lang open en er zijn hapjes en drankjes. Toegang gratis.

Gratis entree

Verhalen uit de Modestraat

Data
do 27 jun19:00 - 22:00
do 22 aug19:00 - 22:00
Meer data
Locatie
Modestraat
Buikslotermeerplein 15-17
1025 ES Amsterdam
toon in Google Maps

Storytelling en muziek

Kom luisteren naar prachtige waargebeurde verhalen en naar live muziek!

Deze zomer organiseren Stadspodium Noord, Modestraat en Mezrab Storytelling School drie donderdagavonden waarbij u kunt luisteren naar verhalen van de verschillende mensen die in broedplaats modestraat te vinden zijn. De verhalen worden door coaches van Mezrab Storytelling School klaargestoomd om voor publiek verteld te worden.

Ook is er live muziek van verassende artiesten en is het een leuke kans om buurtgenoten te ontmoeten.

Een productie van Stadspodium Noord

Stadspodium Noord (SPN) wordt een gloednieuw podium dat per 2028 haar deuren zal openen op het Buikslotermeerplein. Een hoogwaardig en uitnodigend theater van Noord waar nieuwe verhalen verteld zullen worden over de wereld van vandaag, in vormen die vernieuwend en fris zijn; toneel, spoken word, storytelling, comedy en meer. Hier zijn straks voorstellingen te zien die een lokaal, nationaal en internationaal publiek aanspreken; nieuwe verhalen die gaan over de tijd waarin we leven. Voor meer informatie www.stadspodiumnoord.nl

Als onderdeel van Pleinen van Noord

Pleinen van Noord is een project waarbij we op vier pleinen van Noord, in samenwerking met lokale makers, bewoners en instellingen op zoek gaan naar de verhalen die daar te vinden zijn. Op het Zonneplein, Waterlandplein, Purmerplein en Buikslotermeerplein gaan we met bewoners van verschillende leeftijden aan de slag om te werken aan talige vertellingen in de vorm van Spoken Word, Storytelling, Toneel, Performance en Beeldende kunst.

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Stichting Amsterdam 750 roept Amsterdammers en Weespers op een kado voor de stad te bedenken en zo zelf invulling te geven aan deze bijzondere verjaardag. Aanvragen komen in aanmerking voor subsidie tot €50.000. Heb je een idee? Bekijk dan hoe je subsidie kunt aanvragen.

Data en tijden

donderdag 27 juni19:00 - 22:00

Onderdeel van

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Van kleine buurtactiviteiten tot aan grote culturele evenementen.

Meer informatie
Gratis entree

Verhalen uit de Modestraat

Data
do 27 jun19:00 - 22:00
do 22 aug19:00 - 22:00
Meer data
Locatie
Modestraat
Buikslotermeerplein 15-17
1025 ES Amsterdam
toon in Google Maps