Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De buurten van Amsterdam: Oud-Zuid

Het mooie en gezellige Amsterdam Oud-Zuid. Britte Lagcher is de afgelopen jaren verliefd geworden op haar buurt: van kleine toko tot veel groen tot volkse pleintjes, je hebt er alles.

Britte woont al meer dan 10 jaar in Oud-Zuid, de wijk met alles waar ze naar verlangt en waar iedereen elkaar kent. Ze neemt ons mee naar haar favoriete plekjes.

Oud-Zuid: Britte - De buurten van Amsterdam | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

Wereld van eten

Bij Oud-Zuid denk je niet meteen aan een multicultureel eetparadijs, maar er zijn echt wel veel verschillende eettentjes te vinden. Waan je bijvoorbeeld even in Frankrijk bij Le Fournil, dé plek waar Britte haar Franse ontbijtje en lekkernijen vandaan haalt. Hier haal je de allerlekkerste madeleines van Amsterdam. Loop een stukje verder en je vindt de Indonesische Toko Kok Kita, een begrip in de wijk. Op zoek naar een markt hier in de buurt? Dan ben je bij de Stationpleinmarkt aan het juiste adres. Een overzichtelijke markt, waar ze gewoonweg alles hebben. Sluit de dag af met een biertje bij Gent aan de Schinkel. 

Le Fournil | Olympiaplein 119 | 

Toko Kok Kita | Amstelveenseweg 116 

Stadionpleinmarkt | Stadionplein

Gent aan de Schinkel | Theophile de Bockstraat 1

Natuur midden in de stad

Midden in de stad op zoek naar groen? Er is genoeg groen te vinden in de wijk, zoals het immense Vondelpark. Wat het Vondelpark zo bijzonder maakt, volgens Britte, is dat het kruist aan meerdere wijken van Amsterdam: West, Zuid en Centrum. Ook voor cultuur kun je hier terecht en in de zomer heeft het Vondelpark Openluchttheater een druk divers programma voor groot en klein. Naast het grote Vondelpark zijn er ook kleinere, minder bekende plekjes in Oud-Zuid die minstens net zo mooi zijn. Loop bijvoorbeeld door de Lomanstraat en waan je in een soort Egypte met piramidebomen.

Plekken voor de leukste cadeaus

Of je nou op zoek bent naar een cadeau voor een vriend of voor jezelf: er zijn genoeg leuke boetiekjes in Oud-Zuid. Britte deelt haar geheime favoriete plek voor vintagespullen: DasGaaf. Hier heb je van alles: banken, sieraden, lampen. Kortom allemaal dingetjes die je waarschijnlijk niet nodig hebt, maar wel wilt hebben. Loop gelijk door naar Mandy’s Bloemenshop en probeer te kiezen uit de enorme hoeveelheden bloemen die ze daar hebben om een mooi boeket samen te stellen. 

DasGaaf | Koninginneweg 220 

Mandy’s Bloemenshop | Amstelveenseweg 216